Vuelta 2018: Voorbeschouwing bergrit naar Balcón De Bizkaia
foto: Sirotti
dinsdag 11 september 2018 om 19:00

Vuelta 2018: Voorbeschouwing bergrit naar Balcón De Bizkaia

Slechts vijf dagen is Simon Yates rodetruidrager verwijderd van zijn eerste eindzege in een grote ronde. Zover is het echter nog lang niet. In de zeventiende etappe zou het klassement zomaar op de schop kunnen gaan. De aankomst bovenop de Monte Oiz in het Baskenland kan weleens een van de beslissende ritten zijn. WielerFlits blikt vooruit.

Parcours
In de maand juli zijn ze daar weer: de in het kenmerkend oranje getooide Basken, juichend voor hun wielerhelden op de flanken van de Col du Tourmalet, Hautacam of Plateau de Beille. In de tijd van Euskaltel verzamelden duizenden Euskotarrak zich op deze Pyreneeëntoppen, in de hoop hun idolen Roberto Laiseka, Iban Mayo en Haimar Zubeldia naar grote hoogtes te stuwen.

De Baskische wielerfans moesten wel uitwijken naar de Tour de France, want de Vuelta a España meed de wielergekke regio ruim dertig jaar. Vanwege het steeds feller wordende Baskisch nationalisme, met de terreurdaden van de Euskadi Ta Askatasuna (ETA) als dieptepunt, besloot de Vuelta-organisatie in 1978 om de regio op de zwarte lijst te zetten. Nadat de ETA in 2006 een wapenstilstand afkondigde, werd er weer toenadering gezocht tussen de Vuelta en het Baskenland, met als intentie om de koers terug te halen naar de regio.

Igor Anton wordt aangemoedigd door zijn volk op weg naar ritwinst in Bilbao – foto: Sirotti

Vijf jaar later was het dan eindelijk weer zover. De Basken konden ‘hun’ helden weer onthalen in Bilbao en Vitoria-Gasteiz. Of eigenlijk: hun held. Het was namelijk Igor Anton die in Bilbao op magistrale wijze naar de zege wist te fietsen. Hij wist hiermee een streep te zetten onder een getroebleerd verleden. Het Baskenland maakte weer onderdeel uit van de Vuelta. En hoe!

Sindsdien bezocht de wedstrijd ook in 2012 en 2017 Euskal Herria. Dit jaar verblijft de ronde één dag op Baskisch grondgebied. De zeventiende etappe van Getxo naar Balcón de Bizkaia is echter dermate zwaar, dat de renners dit Baskisch uitstapje nog lang zullen heugen. Onderweg wachten er namelijk zes gecategoriseerde beklimmingen, met als klapper de slotklim Monte Oiz. Hier wordt op ‘slechts’ 925 meter hoogte ook meteen het hoogste punt van de etappe bereikt. Het geeft aan dat hoogte niet altijd wat zegt over de lastigheidsgraad.

Het startschot zal klinken in Getxo, de geboorteplaats van Sky-renner Jonathan Castroviejo. Getxo – gastheer van de dit jaar door Alex Aranburu gewonnen eendagswedstrijd Circuit de Getxo – leefde eeuwenlang van de visserij en zeevaart. Wie door de oude haven loopt, waant zich voor even terug in de tijd van de zeelieden en vissers. De avonturiers zullen direct na de start hun hengel uitwerpen om in de vlucht van de dag te geraken.

Het ideale moment om weg te rijden volgt na goed tien kilometer, als de renners de eerste beklimming voor de wielen geschoven krijgen. Na de Alto de la Arboleda (6,9 km aan 5,2%) zet het peloton koers naar Bilbao, de grootste stad van het Baskenland én hoofdstad van de provincie Biskaje. Hierna volgen passages door Derio en Mungía richting de bevoorradingszonde in Bakio, waar de Alto de San Juan de Gaztelugatxe (4,2 km aan 6,3%) begint. Als de renners boven zijn, staan er nog ruim zeventig kilometer op het programma.

De Vuelta doorkruist Bilbao, met rechts het museum Guggenheim – foto: Sirotti

Voordat de renners Balcón de Bizkaia bereiken, volgt er eerst een passage door Guernica. Dit Baskische stadje werd op 26 april 1937 – tijdens de Spaanse Burgeroorlog – platgebombardeerd door de Duitse Luftwaffe, om twee dagen later te worden ingenomen door de troepen van Francisco Franco. Operación Rügen – zoals het grootschalige bombardement ook wel wordt genoemd – maakte een grote indruk op Pablo Picasso. De kunstenaar besloot de gruweldaad te vangen in een doek van maar liefst 3,49 meter hoog en 7,76 meter breed. Guernica, dat vandaag de dag te zien is in het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía in Madrid, wordt beschouwd als hét meesterwerk van de Spaanse schilder.

Eenmaal voorbij Guernica begint men aan de klim naar de top van de Balcón de Bizkaia. Let op: dit is niet de slotklim naar Monte Oiz! Deze klim naar het uitzichtpunt is 10,2 kilometer lang, aan een gemiddelde van slechts 3,7%. Halverwege de afdaling van de Alto de Balcón de Bizkaia zouden de renners in theorie rechtsaf kunnen slaan, de Monte Oiz op. De organisatie opteert echter voor een omweg in noordoostelijke richting. Een omzwerving die leidt naar de voet van de Alto de Santa Eufemia (3,8 km aan 6,1%) en even verderop de Gontzegaraine (5,3 km aan 4%), waar de koers ongetwijfeld zal losbarsten.

Dat zal het zeker doen op de slotklim naar Monte Oiz. Het is een pittige opdracht: acht kilometer klimmen aan 9%. Vooral de laatste vier kilometer zijn loodzwaar, met een gemiddelde van ruim 11% en uitschieters van boven de 20%. Daar komt nog bij dat de laatste kilometers worden verreden op betonplaten. Als de renners zich naar boven hebben gehesen, volgt op de top de ultieme beloning: een schitterend uitzicht op de Golf van Biskaje. “Deze klim heeft alle ingrediënten om beslissend te zijn in de strijd om het klassement”, zo is voormalig ONCE-coureur Kiko Garcia van mening.

Komen de woorden van de oud-renner uit?

Start: 13.26 uur
Finish: 17.27-17.55 uur

Favorieten
Woensdag zal er wederom het nodige geklommen moeten worden, waardoor logischerwijs de klimmers weer op de voorgrond zullen treden. Klassementsleider Simon Yates is buitengewoon geschikt voor een aankomst bergop als deze. De kopman van Mitchelton-Scott heeft dit jaar al meerdere ritten waarop hij zijn zinnen had gezet winnend afgerond. Zo pakte de Brit drie ritzeges in de Giro en al één in de Vuelta. Helaas voor hem slaagde Yates er in de slotweek van de Giro niet in om de leiderstrui vast te houden. Een nieuwe ritzege zou het moraal bij zijn concurrenten een flinke slag toebrengen.

Foto: Sirotti

Alejandro Valverde is de snelste finisher van het gezelschap klimmers. De oude rot van Movistar bewaart bovendien goede herinneringen aan deze regio. Vorig jaar won hij nog de Ronde van het Baskenland. Deze Vuelta lijkt perfect op maat van Valverde. In Caminito del Rey en Almadén passeerde de Spanjaard als eerste de finishstreep. Nu de beslissende fase van de Vuelta eraan komt, is het interessant hoe de rolverdeling met ploeggenoot Nairo Quintana uit zal pakken. De Colombiaan staat er goed voor in het algemeen klassement, vierde op 1.15 van leider Yates. Alleen Valverde staat er nog een stukje beter voor. Welke tactiek voert Movistar uit? De demarrages bergop van Quintana houden tot dusver niet lang stand. Maar wie weet komt het er in etappe zeventien van.

Valverde in de groene trui en Lopez op de achtergrond. Foto: Sirotti.

Miguel Ángel Lopez is bezig aan een opmars. De Colombiaan begon de Vuelta met een achterstand, omdat hij de openingstijdrit minder snel aflegde dan een aantal van zijn concurrenten. De Astana-ploeg is de hele ronde in hem blijven geloven. Dat bleek terecht, want afgelopen weekend toonde hij zijn klasse. Lopez blaakt in een uitstekende vorm. Met een achterstand van 1.34 op de rode trui, is de rasklimmer allerminst uitgeschakeld voor de eindzege.

Foto: Sirotti

Steven Kruijswijk is de beste Nederlander in deze Vuelta. De renner van LottoNL-Jumbo kende in grote rondes vaak een sterke slotweek. Nu die week is begonnen, kan hij wellicht net iets meer dan anders. In de tijdrit van dinsdag was Kruijswijk de beste klassementsrenner. De Brabander klom naar de derde plek in het algemeen klassement. Kan hij zijn opmars voortzetten?

Enric Mas (Quick-Step Floors) is een andere renner die een uitstekende rit tegen de klok reed. Mas blijft er op klimmen vaak tot het einde bij. Met als resultaat momenteel een vijfde plek in de strijd om de rode trui. Dus waarom zou hij woensdag niet kunnen winnen?

Met zijn ritzege op Lagos de Covadonga toonde Thibaut Pinot zondag aan dat hij deze Vuelta bergop tot de beste renners behoort. Met een achterstand van 2:53 in het klassement lijkt de Fransman van Groupama-FDJ uitgeschakeld in de strijd om de eindoverwinning. Er liggen deze Vuelta echter nog enkele kansen op dagsucces. De vraag is of de renners uit de top vijf hem nog een keer laten rijden. De hoop van de Basken is gevestigd op Ion Izagirre (Bahrain Merida). Met een zevende plaats in het klassement lijkt een top tien in Madrid er wel in te zitten. Nu de wedstrijd aankomt in zijn eigen regio, zal de mogelijkheid om te winnen voor eigen publiek hem extra motivatie geven.

Aanvallers zijn deze Vuelta al meerdere malen beloond. Een scenario waarbij het peloton de vluchters een vrijgeleide geeft of zich misrekent, behoort in theorie tot de mogelijkheden. De rit van woensdag lijkt daar echter niet de meest geschikte dag voor, al is het maar omdat er opnieuw dure bonificatieseconden te verdienen zijn. Een ontsnapping op de slotklim van iemand die net buiten de top tien staat is wellicht een scenario dat waarschijnlijker is. BORA-hansgrohe zou dan zowel met Emanuel Buchmann als met Rafal Majka een goede troef hebben.

Favorieten volgens WielerFlits
**** Simon Yates
*** Alejandro Valverde, Miguel Ángel López
** Thibaut Pinot, Nairo Quintana, Steven Kruijswijk
* Rafal Majka, Enric Mas, Emanuel Buchmann, Ion Izagirre

Weer en TV
De renners kunnen zich in het Baskenland opmaken voor een hete middag. De weersvoorspelling geeft een temperatuur van rond de 30 graden Celsius aan. Het blijft droog. De wind heeft windkracht 2 en komt uit het noord-westen.

Woensdag is de Vuelta-rit wederom live te zien op televisie. Eurosport en Sporza zullen de wedstrijd van start tot finish uitzenden. José Been en Bobbie Traksel starten om 13.00 uur met de uitzending. Michel Wuyts en José De Cauwer zijn vanaf 13.30 uur op de buis.

RIDE Magazine
50 Reacties
Sorteer op:
11 september 2018 19:07
Dit zou wel eens de mooiste etappe kunnen worden. Al die klimmetjes op het einde. Als enkele klassementsrenners daar al durven aanvallen en dan terugzakkende ploeggenoten in de kopgroep hebben, die dan richting slotklim knallen... En als die TLJ's die zich gespaard hebben vandaag en de eerste 2 weken al zo sterk voor de dag kwamen... Ik droom ervan.
11 september 2018 19:09
Vluchters vluchters vluchters
11 september 2018 19:15
Jammer wel dat het wéér op zo'n muur eindigt. Het lijkt wel of de organisatie het erom doet.
    11 september 2018 19:17
    Uhm... je hebt wel door dat dit de Vuelta is, toch...?
11 september 2018 19:37
Idioot zwaar slot maar o zo mooi. Movistar moet voor Valverde en Quintana, Astana voor Lopez en Scott moet al die wilde stieren weten te temmen. Dit spektakel is ideaal voor Kruiswijk: meeliften en de rest mooi het werk laten doen en hopelijk profiteren een dezer dagen. TLJ kan De Tier/Kuss/Bennett mooi meesturen voor etappewinst, want gok toch op een vlucht omdat Scott niet alles gaat en kan controleren. Oa Izagirre (Gorka, in de Spaanse kampioenstrui heb ik Herbert wel eens horen zeggen) Benoot, Kwiat en een TLJ renner in het rijtje kanshebbers voor mij
11 september 2018 20:02
Echt zo jammer dat dit weer zo’n etappe is voor de pocket klimmers! Dat is in het nadeel van Kruijswijk. De Colombianen Lopez en Quintana kunnen er zo weer voorbij. :-(
    11 september 2018 21:51
    Zaterdag verloor Kruijswijk amper wat. En die was nog net iets steiler zelfs.
11 september 2018 20:20
Op eurosport zullen ze als het er om spant wel weer beelden van de us open of zoiets laten zien. Die snappen er echt geen hol van. Eurosport s#cks.
    11 september 2018 20:30
    Je kan veel van Eurosport zeggen, maar intussen is het wel de zender die veruit het meest van alles en iedereen wielersport brengt. Dat verdient meer waardering. En: smaken verschillen. Ik ben om heel uiteenlopende redenen helemaal klaar met NPO en VRT. Eurosport is een verademing.
    11 september 2018 20:41
    Niklas, Eurosport is gewoon door en door triest, reclames herhalingen etc etc daar kan ik geen 2 dagen naar kijken aub zeg..

    VRT zend de gehele vuelta gewoon uit dus prima te doen en je leert nog eens wat, zo weet ik dat Jose de Cauwer zeven fietsen bezit en graag een wijntje drinkt
    11 september 2018 21:27
    Eurosport verdiend inderdaad iets meer krediet dan menig volger ze geeft. Ze zenden veel uit en ja, er zijn veel reclames. Dat is nou eenmaal inherent aan het format. Echter vind ik het persoonlijk te waarderen dat ze soms snel een aantal reclameblokken plannen zodat ze de finale zonder onderbrekingen kunnen uitzenden.

    Bovendien; wanneer je er voor kiest dat de reclames niet storend zijn, dan is slechts het commentaar van José Been tenenkrommend.
    11 september 2018 22:26
    Eurosport is inderdaad verschrikkelijk om naar te kijken vanwege de vele reclames en bijkomend het slechte commentaar. Jammer ook dat er geen mogelijkheid is om de engelse eurosport op tv te zien. Dit is deze vuelta echter totaal geen probleem, aangezien de hele ronde op sporza wordt uitgezonden. Tijdens de giro mocht je klagen, maar nu is er gewoon een alternatief.

    Ontopic: Lopez en yates zijn tot nu toe de beste klimmers, ook al scheelt het niet veel met de rest. Aangezien deze aankomst perfect bij ze past zie ik ze als eerste favorieten eindigen. Met de kwaliteit van yates' ploeg zie ik echter de vluchters weer vooruit blijven. Er valt ook weinig te ondernemen door de andere ploegen. Ik ben benieuwd of er vandaag nog iemand uit de top 10 wegzakt.
    11 september 2018 22:44
    Betaal toch gewoon 25 euro per jaar voor die player...

    Ik kijk iedere dag een stream van hoge kwaliteit met Engels commentaar zonder reclames op deze manier. Geen geld voor de echte liefhebber lijkt me...
    12 september 2018 09:37
    Reclames vervelend ja, maar ze weten ze steeds vaker goed te plannen.

    Commentaar slecht, maar kies dan voor Engels commentaar. Ik ben daar zeer over te spreken
    12 september 2018 11:53
    Eurosport is dat niet die zender die van uit de keuken van MV Been commentaar geeft. Met side kick Traksel die in zijn sportieve carrière al most lossen als hij over een verkeersdrempel moest rijden
    12 september 2018 13:46
    Ik snap de negativiteit over het commentaar niet zo. Ik vind Jose Been een verademing in vergelijking met Michel Wuyts en Maarten Ducrot. Het verschilt wel nogal of ze wordt bijgestaan door Karsten Kroon of Bobbie Traksel. Die eerste vind ik een stuk fijner om naar te luisteren.

    En wat betreft de reclames: we zien in NL veel 'opvulbeelden' van andere sporten die Eurosport uitzendt, maar op die momenten tonen ze in andere landen gewoon reclames. Er worden in NL minder reclames verkocht, dus voor ons lijken die onderbrekingen wat zinloos. Ze verdienen er echter gewoon geld mee, waarmee ze vervolgens oa de uitzendrechten binnen halen.
11 september 2018 20:31
Verademing ook dat er niet de hele tijd een Sky-trein het beeld bevlekt; laatste keer was de Giro die Dumoulin won. Hopelijk net als afgelopen zondag vanaf de voet van de slotklim man-tegen-man gevechten zonder hulptroepen. Verwacht dat Astana en Movistar de koers hard maken om Yates te isoleren dus denk niet dat de vluchters het zullen redden. Voor de wedstrijd zou het mooi zijn mocht Yates kraken.
    11 september 2018 21:24
    Ben je daar weer met je geklaag, Jacco? Smaakte de azijn weer goed? Vanochtend was je daar met je gezaag over een vlo, mocht iemand van jou niets vragen en gleed je uit over een typfoutje en nu is de Skytrein weer je teveel? Yates moet van jou kraken omdat jij die laffe Spanjaarden of Colombianen wilt zien moeten winnen? Mensen identificeren zeer meer met Yates en Kruijswijk dan met jou en je gewauwel.
    11 september 2018 21:38
    Elk afzonderlijk woord van de reactie (van wie eigenlijk?) bevat meer azijn dan ik in de gehele bijdrage van Jacco kan vinden.
    11 september 2018 22:51
    Jeweetwel, frank renting
    11 september 2018 23:14
    Ik zie in het profiel wel degelijk mogelijkheden tot slim ploegenspel en eventuele coups.
    11 september 2018 23:55
    @ frank renting
    Behalve deugdelijk schrijven is begrijpend lezen zo te zien ook niet je sterkste punt. Lees mijn en jouw reactie anders maar even terug wanneer je weer enigszins tot kalmte bent gekomen. Waar zeg ik dat “die laffe Spanjaarden of Colombianen” moeten winnen? Waar zeg ik dat Yates “moet” kraken? Als liefhebber hoop ik alleen op een mooi koersverloop, en een krakende Yates zou een aardige bijdrage zijn voor een spannend slot van deze Vuelta. De Sky-trein charmeert mij niet zo, nee, maar dat is een persoonlijke opvatting. Die mag je hier in zo’n topic ventileren en daar mag je het gerust mee oneens zijn. Misschien heb je er zelfs wel argumenten voor. Wat je laatste zin betreft: ik mag natuurlijk niet uitsluiten dat je gelijk hebt, maar is het een aanname van jouw kant of heb je ook harde bewijzen in bezit?
    12 september 2018 01:55
    @Frank Renting doe eens normaal jongen, zo op de man spele, niks mis met die reactie of je het er nu mee eens bent of niet. Dit is toch geen Voetbalforum?
    12 september 2018 10:25
    @ Jacco "Voor de wedstrijd zou het mooi zijn 'mocht' Yates kraken" Dat is toch een wens uitdrukken of niet? Dus 'moet ' Yates' het laten afweten,om je wens te laten slagen...
11 september 2018 20:36
@Niklas
Ze kunnen wel veel wielrennen uitzenden, maar dat maakt het nog geen verademing.
Vandaag was eurosport echt triest. Een etappe uitzenden en dan bij de finale overschakelen naar snooker. Dat valt niet goed te praten. Het is gewoon een rukzender. En dan tussendoor die oeveloze herhalingen van andere sporten en top vijfjes van alles en nog wat. Ik ben er wel even klaar mee.
    11 september 2018 20:59
    Nou ik heb tijdens de tijdrit vandaag geen snooker gezien hoor er werd gewoon tot het einde uitgezonden.
    Commentaar is niet je van het maar ze zenden tenminste wel iedere dav uit.
    Morgen vanaf de start.
    Misschien niet top maar dat zijn npo en vrt ook niet.
    11 september 2018 21:14
    @speedline
    Veel mensen zijn aangewezen op de herhaling/samenvatting in de avond. Zo ook ik, door werk.
    Speciaal daarvoor heb ik in mijn tv-abonnement eurosport genomen. Maar wat ze vandaag flikken op eurosport 2 is echt heel slecht. Wie dat verzint, spoort niet. Dan roep je negativiteit over je zender af en dat is precies wat ik doe. Het is een waardeloze zender.

    Leuk hoor dat ze veel wielrennen laten zien, maar om er dan zo amateuristisch mee om te gaan, drukt de pret behoorlijk.
11 september 2018 21:43
En weer flink wat punten voor het bergklassement te verdienen. Kan nog een mooie strijd worden!
11 september 2018 21:54
Normaal gesproken Yates zijn terrein. Een zeer harde koers over meerdere etappes worden hem fataal weten we. Morgen zal hij nog niet genoeg in het rood komen. Gaat de concurrentie dit überhaupt proberen? Op korte termijn belangrijk om Yates van de boni’s af te houden door bijv vluchters. Uiteindelijk gaat het denk ik een heel moeilijk verhaal worden om Yates nog uit de leiderstrui te krijgen.
11 september 2018 22:22
Waarom hangt Yates voor de finale steeds bij de ploegleiderswagen rond. Morgen even in de gaten houden. Zenuwen of een toneelstukje? Hidden pufsystem in z'n transponder? Zakt 'ie er doorheen? Nee toch? Gebeurt 'm toch geen tweede keer? Allemaal vragen.

Tijd voor een wielerBrexit!
11 september 2018 22:31
Ik denk Kruissie
11 september 2018 22:50
Je zou inderdaad zeggen dat dit een aankomst voor Yates is. Toch lijkt het mij dat hij dit vrijwel alleen toch niet altijd kan blijven doen? Morgen is een mooie gelegenheid voor Movistar, Astana en Lotto jumbo om Yates op te roken. De vraag is alleen of ze dit aandurven met het risico om hun eigen plek te verliezen. Er komen later deze week nog wat bergen waar ze krachten voor moeten sparen. Een goede kopgroep kan ver komen. Zeker omdat de klassementsrenners lang zullen wachten. Toch denk ik dat de bonificaties en de moeilijkheid van de slotklim zal leiden tot een overwinning van iemand uit de top tien.
11 september 2018 22:56
Heerlijk weer zo'n etappe met aankomst bovenop. Dat wordt morgen een mooie strijd.
Nairo Quintana zal moeten aanvallen, die kan zich niet meer verschuilen.
11 september 2018 23:13
Zo’n steile aankomst blokkeert de koers volledig...de AK mannen blijven angstvallig zitten achter hun rijtje ploegmaten en bikkelen het onder elkaar uit in de laatste 2 km, voor een paar seconden winst/verlies...
    12 september 2018 08:04
    Klopt, Lopez zei afgelopen weekend ook dat het weinig zit had om energie te steken in zo'n steile muur. Je gaat dan 12 km/h ipv 11.5 km/h en maakt daarmee geen verschillen.
11 september 2018 23:38
Yates zal er wel weer in de laatste 2km vandoor gaan. Desalniettemin zijn de Vuelta etappes zo veel leuker dan duffe sprintritten in de tour
    12 september 2018 02:00
    En de Touretappes zijn zo veel leuker dan de duffe sprintritten in de Vuelta... Wat een non-reactie... De aanvallen van Dumoulin en Roglic gaan we hier toch ook niet gaan vergelijken met een rit waar Viviani Nizzolo klopt???
12 september 2018 08:10
Ik ga voor Mas. Die wordt met de dag beter, lijkt het wel.

Ook niet zo'n fan van al die muren aan de finish. Een of twee keer is leuk, maar er wordt vaak nauwelijks verschil gemaakt en alleen maar afwachtend gekoerst omdat het zo zwaar is en renners bang zijn zichzelf op te blazen.
12 september 2018 08:50
Misschien kan Movistar stoppen met de kastanjes voor Yates uit het vuur te halen. Als Lopez demarreert ga je als movistar toch niet vol achter hem aanrijden?! Je laat Yates lekker het werk doen en dan profiteer je daar later zelf van. Maar goed winnen is voor die jongens blijkbaar niet zo belangrijk als ze het podium maar halen.
12 september 2018 09:01
George bennet .Die staat ver genoeg, kan klimmen en durft aanvallen.
12 september 2018 09:55
Zinloos dat gezeur over eurosport. Er zijn alternatieven.
Zinloos gezeur over het parcours. De renners maken de koers.
En een kopgroep is in het voordeel van Kruijswijk.
12 september 2018 10:41
Ik lees nergens iets over de betere Euskadi-klimmers, namelijk Bizkarra en Oscar Rodriguez. Zouden die niet in hun eigen streek hun beste niveau kunnen halen?
12 september 2018 11:30
Movistar zal Quintana vooruit willen sturen op de slotklim, in de hoop dat Yates zal volgen, en dan Valverde eroverheen. Maar Yates is zelf de sterkste, dus moet hij rustig blijven en Kruijswijk onder druk zetten. Yates moet alleen achter Valverde en Kruijswijk aan.
12 september 2018 11:44
Yates speelde zondag met de concurrentie.
Lopez zal weer opereren volgens een term die net zo zaligmakend en afgezaagd is als een hostie in de katholieke kerk.
En Valverde? Die verdenk ik al een week daadwerkelijk zelf de Vuelta te willen winnen.
Kruijswijk of hoe de spanjaarden het zo leuk zeggen 'KROE WiiiiK' heeft mijn sympathie.
12 september 2018 11:59
Het zal wel weer,en ik hoop dat ik me vergist wachten worden tot de laatste berg door de klassement toppers
12 september 2018 12:10
Ik ben benieuwd wat voor strategie LottoNL-Jumbo nu gaat toepassen. Zouden ze de aanval kiezen om zo Kruijswijk laat in de rit bij te kunnen staan, of juist gegroepeerd bij hem blijven om tempo voor hem te maken? Wellicht doen ze wel beide.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.