Warre Vangheluwe tekent bij beloftenploeg Soudal-Quick-Step
Warre Vangheluwe op kop van het peloton - foto: Cor Vos
vrijdag 18 november 2022 om 13:58

Warre Vangheluwe tekent bij beloftenploeg Soudal-Quick-Step

De opleidingsploeg van Soudal-Quick-Step heeft zich voor 2023 versterkt met Warre Vangheluwe. De 22-jarige Belg reed zich dit seizoen in de schijnwerpers met winst in Kemmel Koerse en podiumplaatsen in U23 Omloop Het Nieuwsblad en de GP Jules Van Hevel.

Vangheluwe hoeft niet van ploeg te wisselen. Zijn huidige team Elevate p/b Home Solution-Soenens verandert namelijk in het beloftenteam van Soudal-Quick-Step. De coureur uit Meulebeke beschrijft zichzelf als een echte klassiekerrenner. “Als Belg is het een droom om aan te sluiten bij de familie van Soudal-Quick-Step”, zegt Vangheluwe.

“Ik ben opgegroeid met het kijken naar renners als Tom Boonen en andere grote nemen, dus dit is heel speciaal. Ik zou niet zeggen dat ik een sprinter ben, maar ik hoop mijzelf te ontwikkelen tot een sterke renner voor de klassiekers. Ik kijk op tegen Yves Lampaert, dus ik zou hem graag evenaren”, geeft hij aan.

Manager Bart Roosens van het Soudal-Quick-Step Devo Team kent Vangheluwe erg goed. “Warre is een sterke renner voor de klassiekers en hij gedijt goed in zware koersen. We hebben hem progressie zien maken en willen hem de kans geven om prof te worden”, aldus Roosens.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.