Weer een tegenvaller voor Marta Cavalli: Italiaanse opnieuw in de lappenmand
maandag 5 februari 2024 om 17:41

Weer een tegenvaller voor Marta Cavalli: Italiaanse opnieuw in de lappenmand

Het zit Marta Cavalli de laatste tijd niet mee. De 25-jarige Italiaanse is opnieuw een tijd uit de roulatie. Cavalli kwam tijdens een trainingsrit in de buurt van het Spaanse Benidorm ten val en liep hierbij een kneuzing op aan haar bekken.

Cavalli, al enkele jaren een van de betere klimmers in het vrouwenpeloton, hoopte zich in Benidorm via een trainingskamp helemaal klaar te stomen voor het begin van het wegseizoen. “Marta is een uitzonderlijke atlete en een belangrijke renster binnen onze ploeg. We denken nu vooral aan haar gezondheid en herstel. We staan volledig achter Marta, en we zullen haar steunen in deze moeilijke tijd”, laat FDJ-Suez in een perscommuniqué.

“Hoewel Marta nu een periode van rust en herstel in acht moet nemen, staat ze in nauw contact met de medische staf van de ploeg en met haar coaches, om zo een volledige terugkeer op het hoogste niveau te kunnen garanderen”, vult teammanager Stephen Delcourt aan. “De ploeg zal Marta zo goed mogelijk ondersteunen. We wensen haar een spoedig en volledig herstel, en kijken ernaar uit om haar weer op de fiets te zien.”

Nieuwe mentale tik
Voor Cavalli is het niet de eerste keer dat ze te maken krijgt met fysieke malheur. De Italiaanse klimster kwam in de Tour de France van 2022 ook al zwaar ten val, met meerdere breuken tot gevolg. Cavalli had na deze zware valpartij – ze werd aangereden door de onoplettende Nicole Frain – moeite om weer op niveau te komen. Ze bleef last houden van de naweeën van de crash. Niet zozeer fysiek, maar vooral mentaal. Cavalli kampte een tijdje met pelotonangst.

Na een moeizaam begin van het seizoen ging het de laatste maanden van 2023 wel weer de goede kant op met Cavalli. Ze was in juni 2023 de sterkste in de CIC-Tour Féminin International des Pyrénées en liet in de Giro d’Italia Donne en Tour de France Femmes bergop weer veelbelovende dingen zien, al bleek ze nog niet bij machte om mee te doen voor de eindoverwinning. Ze won later dat jaar ook de Tour Cycliste International de l’Ardèche.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.