West-Vlaams talent Alec Segaert (18) schittert in Oostenrijk
©Peter Maurer
Nico Dick
zondag 25 juli 2021 om 17:09

West-Vlaams talent Alec Segaert (18) schittert in Oostenrijk

Hij botste al een paar keer op Cian Uijtdebroeks, maar af en toe triomfeert Alec Segaert ook zelf. Zoals de voorbije dagen in de Oostenrijkse Internationale Juniorenrundfahrt, een hoog aangeschreven rittenkoers op de U19-kalender. Segaert won er de eerste rit én het eindklassement.

Segaert, lid van Gaverzicht- BE Okay, legde de basis voor zijn eindzege dus in de openingsetappe tussen Haid en Marchtrenk, in deelstaat Opper-Oostenrijk. In de geaccidenteerde rit finishte hij solo met een voorsprong van 41″ op de Duitser Moritz Kärsten en 44″ op de rest van een gedecimeerd peloton.

“Ik heb het goede moment gekozen om aan te vallen”, vertelde Segaert achteraf. “Net voor de hellinkjes. Ik ben geen echte klimmer, maar met mijn tijdritcapaciteiten kan ik zo’n inspanning best goed en lang volhouden. Geweldig dat het me gelukt is.”

In de tweede en derde etappe finishte Segaert telkens netjes in de eerste groep, waardoor hij zijn leidersplaats met succes verdedigde en zo deze sterk bezette driedaagse op zijn naam schreef. Al kreeg hij het op de slotdag nog wel moeilijk, toen hij na materiaalpech op achtervolgen aangewezen was. Maar de 18-jarige West-Vlaming kon de situatie nog knap rechtzetten.

© Peter Maurer

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.