White: “Orica-Scott richt zich op alle drie de grote rondes”
woensdag 15 februari 2017 om 10:30

White: “Orica-Scott richt zich op alle drie de grote rondes”

Orica-Scott wil in 2017 wederom succesvol zijn in alle drie de grote rondes. Dat vertelt ploegleider Matt White in een gesprek met Cyclingnews. In 2016 stond Esteban Chavez namens de Australische formatie op het podium in zowel de Giro als de Vuelta en werd Adam Yates vierde in de Tour.

“Het is geen geheim dat wij ons in 2017 weer op alle drie de grote rondes richten. We vertrouwen erop dat we met een goed plan komen voor onze klimmers Esteban Chaves, Simon en Adam Yates. We komen volgende week met een verklaring,” aldus White.

De verwachting is dat Chaves terugkeert naar Giro, al liet ploegleider Neil Stephens eerder doorschemeren dat ook de Tour een optie is. “We hebben een luxeprobleem met drie jonge renners die in staat zijn om een goed klassement te rijden in de grote rondes”, geeft White aan. “Maar we moeten niet vergeten dat ze nog jong zijn en beperkte ervaring hebben in vergelijking met hun concurrenten. Ze zijn allemaal erg gemotiveerd om in 2017 progressie te maken.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
15 februari 2017 12:14
Orca was eerst een ploeg vol sprinters en nu omgebouwd tot ploeg voor de grote rondes net als giant/sunweb. Iemand enig idee waarom? Puur om meer punten te kunne winnen?
15 februari 2017 14:00
@Attack, ambitie? Lijkt me een stuk uitdagender klassementen te rijden.
15 februari 2017 14:28
@ Attack; lijkt me ook een kwestie van gelegenheid. Zowel bij sunweb als orica. Een goede klassementsrenner komt ook veel langer en vaker in beeld dan een sprinter, dus ik snap het wel dat je liever voor een klassementsploeg dan een sprintersploeg gaat als je de gelegenheid (daar is dat woord weer) krijgt.
15 februari 2017 19:01
Gelegenheid. Daar is dat woord alwéér.
15 februari 2017 19:26
@beltran
De gelegenheid maakt de (puntjes)dief

Om te reageren moet je ingelogd zijn.