Wielertransfers 2018: Lunke, Houle, Devolder, Dupont, Astana, Sunweb…
Sindre Skjøstad Lunke - foto: © Team Sunweb | Cor Vos
vrijdag 8 september 2017 om 15:37

Wielertransfers 2018: Lunke, Houle, Devolder, Dupont, Astana, Sunweb…

In het voetbal mag de transfermarkt dan wel gesloten zijn, in het wielrennen gaat die nog even door. Veel ploegen proberen hun selectie te completeren en sommige renners doen er alles aan om zich nog te bewijzen. Wie heeft waar getekend en welke geruchten doen de ronde? WielerFlits zet alles op een rijtje.

Sindre Skjøstad Lunke
Na Warren Barguil raakt Sunweb ook Sindre Skjøstad Lunke (24) kwijt aan Fortuneo-Oscaro. De Noorse klimmer verlaat de Duitse formatie na twee seizoenen. Dit jaar maakte hij deel uit van de winnende Giro-ploeg van Tom Dumoulin. Lunke tekent voor één seizoen bij de Franse ProContinentale ploeg.

Sean De Bie – foto: Sirotti

Sean De Bie
Trek-Segafredo hengelt naar de diensten van Sean De Bie. De Belgische coureur (25) moet bij de Amerikaanse formatie het gat opvullen dat Edward Theuns met zijn transfer naar Sunweb heeft achtergelaten. Bij Trek-Segafredo zal De Bie van belang zijn in het voorjaar, samen met onder meer John Degenkolb en Jasper Stuyven.

Hugo Houle
Astana heeft Hugo Houle aangetrokken. De 26-jarige Canadees kwam de voorbije vijf jaar uit voor AG2R La Mondiale. Astana’s fietsenleverancier Argon 18 is van Canadese afkomst. “Voor hen is dit ook goed nieuws”, reageert ploegbaas Alexandre Vinokourov. Houle heeft een contract getekend voor 2018 en 2019 bij Astana, dat eveneens bekendmaakte dat Bakhtiyar Kozhatayev zijn contract met één jaar heeft verlengd.

Jack Haig
Orica-Scott heeft het Australische klimtalent Jack Haig langer aan zich gebonden. De 23-jarige Haig is momenteel bezig aan zijn tweede jaar bij de formatie en hij plakt daar nog eens twee jaar aan vast. Dit jaar boekte Haig zijn eerste profzege door de zesde etappe in de Ronde van Polen te winnen.

Stijn Devolder

Stijn Devolder – foto: Sirotti

Veranda’s Willems Crélan
Nick Nuyens’ formatie voor volgend jaar krijgt steeds meer vorm. Zo heeft de ploegmanager van Veranda’s Willems Crélan Stijn Devolder en onze landgenoot Huub Duyn langer weten te binden. Zij gaan een belangrijke rol spelen in het voorjaar van Wout van Aert. De vraag is of Timothy Dupont daar ook een pion in zal zijn. Zijn doorlopende contract kan hij verbreken om aan de slag te gaan bij Wanty-Groupe Gobert, weet Het Nieuwsblad. De vertrekwens van Dupont zou naar verluidt voortkomen uit meerdere aanvaringen met Nuyens.

Emiel Planckaert
Volgens Het Nieuwsblad maakt Sport Vlaanderen-Baloise zich op voor de komst van een nieuwe Planckaert. Emiel Planckaert (20) voegt zich komend seizoen bij de Belgische formatie. Hij komt over van de opleidingsploeg van Lotto Soudal. In de selectie komt Emiel met Edward zijn broer tegen. Ploegmanager Walter is dan weer geen familie.

Axeon Hagens Berman
De talentenfabriek van Axel Merckx heeft een Belg aan zich verbonden. Remco Evenepoel wordt bij Axeon Hagens Berman aangekondigd als een fenomeen. De 17-jarige Belg maakte de afgelopen jaren furore als voetballer bij PSV en Anderlecht. Hij koos echter voor de fiets en kende een ijzersterk eerste jaar bij de junioren, wat de interesse heeft gewekt van Axeon Hagens Berman. Evenepoel zal ook komend jaar nog uitkomen voor zijn huidige team, waarna hij in 2019 aansluit bij de Amerikaanse opleidingsploeg.

Sunweb
Een andere opleidingsploeg heeft twee renners gepresenteerd. De jongerenafdeling van Sunweb verwelkomt namelijk de Duitse coureurs Leon Heinschke (17) en Niklas Märkl (18). Beide renners tekenen een contract voor twee seizoenen.

Andrea Fedi
De loopbaan van Andrea Fedi komt na dit seizoen tot een einde. De 26-jarige coureur maakt dat bekend op zijn Facebook-pagina. Hij stond dit jaar onder contract bij Wilier-Southeast, maar reed geen kilometer. Vorig jaar wist hij nog wel de Trofeo Laigueglia op zijn naam te schrijven.

Eva Buurman
Een transfer in het vrouwenpeloton: Eva Buurman gaat een buitenlands avontuur aan. De 22-jarige renster, die hiervoor haar meters maakte als schaatsster, maakt de overstap van Parkhotel Valkenburg-Destil naar het Britse Drops.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
8 september 2017 15:46
Mooi zo! Drie broers Emiel, Edward en Baptiste in het profpeloton :)
8 september 2017 15:50
Drie jongens die toptien reden in de Tour de l'Avenir eruit (leeftijden: 27, 25 en 24) en drie erin (leeftijden: 23, 21 en 20). Misschien volledig in lijn met de filosofie van de ploeg, maar is het voor de ondersteuning van Dumoulin in de komende Tour de France ook de beste manier om vooruit te gaan? Ik zou toch graag iemand zien komen die daar achter Kelderman en Oomen veel toegevoegde waarde kan hebben.
8 september 2017 16:04
Oef, weer een klimmer weg bij Sunweb. Zonde... als ze nog klimmers zouden aantrekken voor volgend seizoen zouden die onderhand toch al aangekondigd moeten zijn
8 september 2017 16:09
@redactie Jack Haig is inmiddels 24 ;)
8 september 2017 19:09
Houle had wel een goede renner geweest voor Rally; is een prima PCT coureur, heeft dat bij Spidertech ook bewezen, maar komt net even te kort voor de WT; beetje jammer dat hij nu de Canadees omdat het moet bij Astana wordt.
En Sunweb mag wel met een paar serieuze versterking komen, met wat talentjes en een klassiekerrenner redt je niet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.