Wielertransfers 2020: Hirt, Vlasov, Hagens Berman-Supermint, Daniel
Jan Hirt - foto: Cor Vos
dinsdag 27 augustus 2019 om 14:05

Wielertransfers 2020: Hirt, Vlasov, Hagens Berman-Supermint, Daniel

Update Nu de transfermarkt officieel geopend is, maken de ploegen bekend met welke renners zij zich gaan versterken. In de rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste verschuivingen in het peloton.

Jan Hirt
Van 2015 tot en met 2017 reed Jan Hirt voor het procontinentale CCC Sprandi Polkowice. Na twee jaar bij Astana is de Tsjechische klimmer volgend jaar weer te bewonderen in het shirt van CCC, dat intussen een WorldTour-ploeg sponsort. Hirt tekent voor twee seizoenen bij de ploeg.

In een persbericht licht Hirt zijn keuze toe: “Ik was op zoek naar een team waar ik meer voor eigen kans mocht gaan en deze ploeg heb ik met CCC gevonden. We zullen volgend jaar een sterke klimmersploeg hebben dus we kunnen elkaar goed ondersteunen om goede resultaten te behalen. CCC en CCC Sprandi Polkowice zijn weliswaar twee verschillende teams, maar het voelt toch als thuiskomen. Volgend jaar wil ik graag eens voor een klassement in een grote ronde rijden, ook zou ik graag een etappe winnen.”


Alexander Vlasov
De Russische procontinentale ploeg Gazprom-RusVelo moet het volgend jaar zonder Alexander Vlasov zien te rooien. De 23-jarige Russische kampioen op de weg is namelijk door Astana vastgelegd. Dit laat Gazprom-RusVelo weten via social media.

Namens de blauwe armada stak Vlasov dit jaar regelmatig zijn neus aan het venster. Zo werd hij derde in de Ronde van Slovenië en de ronde van Asturië. Daarnaast won hij in de Österreich Rundfahrt de etappe met aankomst op de Kitzbüheler Horn.


Hagens Berman-Supermint
Rensters en stafleden van Hagens Berman-Supermint moeten op zoek naar een nieuwe werkgever. Aan het einde van dit seizoen stopt de Amerikaanse vrouwenploeg er namelijk mee. Dit meldt ploegbazin Lindsay Goldman, die de afgelopen jaren ook zelf heel wat UCI-koersen betwistte namens de formatie, in gesprek met Cyclingnews.

Dit jaar rijden er een Britse en negen Amerikaanse rensters voor de equipe. Goldman heeft reeds in juni laten weten dat ze op zoek mogen naar een andere ploeg.


Frederik Frison
Frederik Frison hoeft niet op zoek naar een ander team. Hij zal namelijk ook de komende twee seizoenen de kleuren van Lotto Soudal verdedigen. De 27-jarige Belg blijft tot minstens eind 2021 bij het team waar hij in 2016 prof werd nadat hij de overstap maakte vanuit de beloftenploeg.


Maxime Daniel
Voor Maxime Daniel zit zijn wielerloopbaan er bijna op. De 28-jarige Fransman hangt aan het einde van het seizoen de fiets aan de wilgen. Daniel was op een dood spoor geraakt bij Arkéa-Samsic, en hoewel hij nog contact heeft gehad met Vital Concept-B&B Hotels heeft hij besloten om zich te richten op het boerenbestaan in het Bretonse Saint-Maugan, zo zegt hij in gesprek met Le Télégramme.

Op het palmares van Daniel staan twee profoverwinningen. In 2013 kraaide hij victorie in de zesde etappe van de Ronde van Portugal en in mei van dit jaar won hij nog de slotrit van de Vuelta Ciclista Comunidad de Madrid.


Matteo Pelucchi
Het zal al een tijdje in de pijplijn, maar Matteo Pelucchi heeft een contract getekend bij Bardiani-CSF. De 30-jarige sprinter verlaat directe concurrent Androni Giocattoli-Sidermec. Pelucchi won dit jaar nog twee etappes in de Tour de Langkawi én een rit in de Vuelta Aragón. “Dit is een geweldige kans”, zo reageert de Italiaan in een persbericht.

“Ik wil graag constanter presteren, iets wat de laatste jaren niet is gelukt. Ik geloof dat ik bij Bardiani-CSF kan terugkeren op topniveau.” Zijn huidige ploeg Androni Giocattoli-Sidermec zag eerder al Mattia Cattaneo, Fausto Masnada en Andrea Vendrame vertrekken naar respectievelijk Deceuninck-Quick-Step, CCC en AG2R La Mondiale.


Overzicht: Wielertransfers 2020

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.