Wielertransfers 2020: Sacha Modolo, Dylan Page, Mauro Finetto
foto: Cor Vos
donderdag 10 oktober 2019 om 14:51

Wielertransfers 2020: Sacha Modolo, Dylan Page, Mauro Finetto

Met het einde van het wielerseizoen in zicht, beginnen de plekjes voor 2020 steeds schaarser te worden. In de rubriek Wielertransfers geven we een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

Sacha Modolo
De kans is volgens La Gazzetta dello Sport aanwezig dat Sacha Modolo (32) verkast naar Israel Cycling Academy, dat volgend jaar op een WorldTour-licentie zal koersen. De Italiaanse sprinter koerst nu nog voor EF Education First. Modolo – die in het verleden ook uitkwam voor Colnago-CSF en Lampre-Merida – staat nog altijd droog in 2019.

De doorgaans goed ingevoerde Italiaanse sportkrant heeft het ook over de situatie van een landgenoot van Modolo: Gianluca Brambilla. De aanvalslustige klimmer heeft een aflopend contract bij Trek-Segafredo, maar zou voor één jaar kunnen bijtekenen. Brambilla werd onlangs nog tiende in de Giro dell’Emilia.


Dylan Page 
Dylan Page heeft op 25-jarige leeftijd een punt gezet achter zijn carrière. “Ik had meer verwacht van het afgelopen seizoen. Het is tijd voor iets anders”, zo laat de Zwitser weten aan DirectVelo. Page kwam dit jaar uit voor het continentale IAM Excelsior, maar hij reed ook twee seizoenen op ProContinentaal niveau.

Zo reed Page in 2016 bij Team Roth en één jaar later verdedigde hij de kleuren van Caja Rural-Seguros RGA. Hij won vorig jaar nog een etappe in de Tour of Indonesia. Zijn laatste wedstrijd was Binche-Chimay-Binche, maar Page wist de Waalse eendagswedstrijd niet uit te rijden. De ex-renner gaat nu werken in de fietsenzaak van zijn familie.


Mauro Finetto 
Delko Marseille Provence heeft al flink wat renners aangetrokken voor komend seizoen, maar de Franse ProContinentale formatie is ook druk bezig om de contracten te verlengen van enkele ervaren krachten. Dit gebeurde eerder al met onder meer Delio Fernandez en Evaldas Šiškevičius, maar nu heeft ook Mauro Finetto zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis.

De 34-jarige Italiaan rijdt al sinds 2017 voor Delko Marseille Provence. De ervaren puncheur won eerder dit jaar nog de slotetappe van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Hij reed verder nog top-10 in de Giro di Sicilia en de Ronde van Turkije.


Sergio Samitier 
Volgens het Spaanse Marca is de transfer van Sergio Samitier naar Movistar in kannen en kruiken. De 24-jarige klimmer koerst nu nog voor Euskadi-Murias, maar die ploeg houdt binnenkort op te bestaan. Samitier – die voor twee jaar tekent – won dit jaar het bergklassement in de Tour of the Alps en werd twaalfde in de Ronde van Burgos. De transfer zal volgens de sportkrant volgende week worden gecommuniceerd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.