Wielerwereld steekt zwaargewonde Egan Bernal een hart onder de riem
foto: Cor Vos
dinsdag 25 januari 2022 om 12:11

Wielerwereld steekt zwaargewonde Egan Bernal een hart onder de riem

De wielerwereld leeft mee met Egan Bernal die na een harde botsing met een stilstaande bus in zijn thuisland Colombia met diverse verwondingen op de intensive care ligt. Ploegmaats, collega-renners, oud-profs, ploegleiders, wedstrijdorganisaties: allemaal sturen ze de klimmer, winnaar van twee Grote Rondes, berichten met steunbetuigingen.

Onder anderen Remco Evenepoel en Peter Sagan wensen Bernal een spoedig herstel toe. “Egan, ik kijk ernaar uit je sterker dan ooit te zien terugkeren en met je de weg te delen, waar we ook koersen!”, schrijft Sagan. Alejandro Valverde noemt de Colombiaan een ‘dappere kampioen’. “Een dikke knuffel uit Spanje, we hopen je snel weer te zien in de koers.”

Ook Rigoberto Urán, Miguel Ángel López en Nairo Quintana, landgenoten van Bernal, laten van zich horen. “Ik ben me ervan bewust wat dit soort omstandigheden met zich meebrengt, maar ik weet ook dat het altijd weer mogelijk is om op te staan en met meer kracht verder te gaan. Ik wens Bernal een spoedig herstel”, aldus Quintana.

Verder sturen renners als Tao Geoghegan Hart, Elia Viviani, Jonathan Castroviejo, Carlos Verona en Simon Geschke berichtjes via social media. Ook Richard Plugge, Luca Guercilena en Jonathan Vaughers, ploegmanagers bij Jumbo-Visma, Trek-Segafredo en EF Education-EasyPost namen de moeite om Bernal hun steun te laten blijken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.