Wilco Kelderman: “Ik word sowieso niet de kopman in de Tour”

woensdag 19 juni 2019 om 19:00
Wilco Kelderman: “Ik word sowieso niet de kopman in de Tour”

foto: Cor Vos

Wilco Kelderman viert in de Ronde van Zwitserland zijn rentree na zijn zware val in de Ronde van Catalonië. Veel aandacht rond zijn ploeg Sunweb gaat momenteel uit naar Tom Dumoulin, die met knieproblemen kampt in aanloop naar de Tour de France. Maar Kelderman houdt er geen rekening mee dat hij straks zelf het kopmanschap moet dragen.


In de Ronde van Zwitserland staat Kelderman al enkele dagen stabiel rond de vijftigste plaats in het klassement. “In principe ben ik helemaal hersteld, maar mijn nek voelt nog wel een beetje stijf na de wedstrijd”, vertelde hij aan de NOS. In de Zwitserse rittenkoers wil hij vooral goed afzien en wedstrijdkilometers maken. “Tot nu toe voel ik me niet goed, zelfs slecht. Ik wil een beetje volgen en misschien heb ik een goede dag. Hopelijk gaat de temperatuur een beetje naar beneden.”

Na Zwitserland staat hij in principe aan het vertrek van de Tour de France, waar hij de beoogde meesterhelper is van Tom Dumoulin. Die kampt echter met knieproblemen, waardoor er veel vraagtekens zijn ontstaan rond diens deelname aan de Tour. “Ik ben sowieso niet de kopman”, stelde Kelderman. “Mijn aanloop naar de Tour is niet goed genoeg geweest om top te zijn. We hebben Michael (Matthews) nog, ook belangrijk. En het is afwachten hoe het met Tom gaat.”

Balen
‘Zonde’ noemt hij de knieproblemen van zijn kopman. “Elke dag telt een beetje. Het is gewoon balen. Het is te hopen dat die knie weer goed wordt, dat is het allerbelangrijkste.” Eerder deze week besloten Dumoulin en Sunweb dat de Nederlander zijn hoogtestage enkele dagen uitstelde. Kelderman: “Tom is meestal wel redelijk resoluut in zijn besluiten, dat is ook zijn sterke punt. Hij zal zich klote voelen, maar ik weet niet hoe het zit.”

Veel verder vooruitlopen op de zaken wil Kelderman niet. “Eerst afwachten, speculeren is voor later.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.