WK 2013: Androni Giocattoli – Venezuela past voor ploegentijdrit
vrijdag 13 september 2013 om 13:16

WK 2013: Androni Giocattoli – Venezuela past voor ploegentijdrit

Androni

Androni Giocattoli – Venezuala laat het wereldkampioenschap ploegentijdrit aan zich voorbijgaan. De Italiaanse ploeg was uitgenodigd door de UCI omdat het bij de beste twintig Europese ploegen van het Procontinentale en continentale circuit hoorde. Maar de ploeg heeft besloten niet deel te nemen.

Manager Gianni Savio bedankte voor de uitnodiging. “Ten eerste hebben wij geen coureurs in onze ploeg voor deze onderneming. Wij kunnen daar geen rol van betekenis spelen en ten tweede valt het WK ploegentijdrit op dezelfde dag van de Grand Prix Industria & Commercio di Prato.”

“Deze wedstrijd is voor ons veel belangrijker”, ging Savio verder. “GP Industria & Commercio di Prato is een wedstrijd die meetelt voor het Coppa Italia. Mijn ploeg staat aan de leiding en als we dit ploegenklassement kunnen winnen zijn we zeker van onze plaats in de Ronde van Italië volgend jaar.”

Het regelmatigheidsklassement Coppa Italia telt de punten van de Italiaanse .1 en .HC-koersen op. De beste drie renners van een Italiaanse ploeg kunnen punten verdienen. De ploeg die op het einde van het jaar aan de leiding staat, verzekert zich daarmee van een uitnodiging voor de volgende Giro. Vorig jaar won Androni Giocattoli de Coppa Italia.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.