WK 2017: De Weert laat Vanmarcke thuis
maandag 4 september 2017 om 15:00

WK 2017: De Weert laat Vanmarcke thuis

Sep Vanmarcke is niet geselecteerd voor het WK Wielrennen. De renner van Cannondale-Drapac is als laatste afgevallen uit de voorselectie van de Belgische bondscoach Kevin de Weert. De Belgische ploeg start met Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet als kopmannen voor de wegrit. Deze wordt op zondag 24 september verreden in het Noorse Bergen.

Vanmarcke is (samen met Jan Bakelants, Thomas De Gendt, Dries Devenyns en Iljo Keisse) als reserve geselecteerd. Yves Lampaert, Victor Campenaerts en Laurens De Plus zijn actief op de tijdrit.

Selectie België flag-be voor WK Wielrennen
Tiesj Benoot (Lotto-Soudal)
Philippe Gilbert (Quick-Step)
Jens Keukeleire (Orica-Scott)
Oliver Naesen (AG2R La Mondiale)
Jasper Stuyven (Trek-Segafredo)
Dylan Teuns (BMC)
Greg Van Avermaet (BMC)
Julien Vermote (Quick-Step)
Tim Wellens (Lotto-Soudal)

RIDE Magazine
36 Reacties
Sorteer op:
4 september 2017 18:55
@ teunster,

Gewoon op basis van de uitslagen. 4e in GP Plouay (heuvelsprint, WT-koers) voor mannen als Matthews, Bouhanni en Boasson Hagen.
Maar ook 4e in London Classic, waar hij mannen als Drucker en Bennett in een vlakke(!) sprint klopt. Daarnaast won hij de puntentrui in Oostenrijk en reed hij drie maal top 10 in de Binckbank tour.
Daarnaast, gemotiveerder dan hij zul je ze niet treffen.
4 september 2017 19:15
Geen teamspeler, akkoord. Maar om de enige renner thuis te laten waarvan we zeker zijn dat ie in topvorm is...

Topselectie maar wie heeft na zo'n seizoen nog de benen?
4 september 2017 23:20
Ik had benoot thuisgelaten. Dit jaar in eendagswedstrijden weinig gezien en een 20ste plek in ee bergrit in de tour lijkt me niet zo relevant.
4 september 2017 23:49
Ik vind het een vrij typische keuze. Er zal ongetwijfeld een goede reden zijn.
5 september 2017 00:01
Wat een berenselectie. Alleen Démare, de Noren, Sagan, Kwiatek en een verloren gereden Italiaan lijken mij gevaarlijke concurrenten.
5 september 2017 00:04
@greenday
Raul Alarcon?
5 september 2017 00:57
@Ronddraaien: Naar verluidt is er een dopingcontroleur aanwezig op het WK (hoe durven ze, die mannen van de UCI?!). Toen Alarcon dit te horen kreeg, besloot hij een longbronchitis op te lopen op de dag van het WK. Helaas pindakaas, volgend jaar beter voor Raul!
5 september 2017 03:45
Stuyven kanshebber, 2 Noren een Slovaak, Pool en Fransman als concurrent?
Wat is dit allemaal voor concurentie onderschatting en Belgen overschatting?
Eerst maar eens zien hoe het parcours nou echt gaat zijn. Bovendien wordt ook Australië met Bling vergeten, kan een belangrijk controlerend blok worden met Italië.

Enfin ik hoop altijd op een "mooie" wereldkampioen, gezien de erelijsten komen daarvoor bij mij alleen GvA en Gilbert in aanmerking. Persoonlijk vind ik van Avermaet walgelijk (sorry redactie voor mijn eerlijkheid) dus maar hopen dat als er een Belg wint het Gilbert is. Of Naessen zou ook wel leuk zijn, voor de toekomst (en een buitengewoon sympathieke knaap).
5 september 2017 07:25
@Kosmonaut: waarom walgelijk?
5 september 2017 08:25
Ze laten met De Gendt ook wel een gigantische joker thuis overigens.
5 september 2017 09:58
@wheely
De Gendt stond nog maar één keer aan de start van de wegrit, en dat was in 2008. De lange vlucht op het WK is dan ook meer iets voor een halve Koreaan, een Namibiër en een Albanees, de categorie "net iets kanslozer dan De Gendt", en er worden geen prijzen voor strijdlust toegekend.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.