WK 2017: Froome betwist tijdrit, slaat wegrit over
dinsdag 12 september 2017 om 14:10

WK 2017: Froome betwist tijdrit, slaat wegrit over

Groot-Brittannië heeft zijn huiswerk voor de aankomende wereldkampioenschappen in het Noorse Bergen klaar. Chris Froome, kersvers winnaar van de Vuelta a España, zal op woensdag 20 september aan de start staan van de individuele tijdrit.

Naast Froome, in de afgelopen Vuelta winnaar van de individuele tijdrit naar Logroño, zal ook nationaal kampioen Stephen Cummings de 31 kilometer lange chrono afwerken. De viervoudig Tourwinnaar, die ook een belangrijke radar zal vormen voor Sky in de ploegentijdrit, past dan weer voor de wegrit.

Bondscoach Iain Dyer rekent voor de wegwedstrijd op ervaren renners als Adam Blythe, Ben Swift en Ian Stannard. De selectie wordt verder aangevuld met de beloftevolle Sky-jongeren Tao Geoghegan Hart, Owain Doull en Jonathan Dibben, Peter Kennaugh, Scott Thwaites en de verrassende Mark Christian.

Selectie Groot-Brittannië flag-gb voor WK Wielrennen in flag-no Bergen (24-09)

Wegrit
Adam Blythe
Mark Christian
Jonathan Dibben
Owain Doull
Tao Geoghegan Hart
Peter Kennaugh
Ian Stannard
Ben Swift
Scott Thwaites

Tijdrit
Stephen Cummings
Chris Froome

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
12 september 2017 22:00
@nederbelg
Dat is nou juist zo mooi aan Froome. Hij rijdt een WK of OS in dienst van een landgenoot en gunt een ander ook wat. Dumoulin heeft dat ook wel.
12 september 2017 22:35
@UrbanSteel @nederbelg volgens mij won Anquetil Bordeaux- Parijs nadat hij de dag ervoor de Dauphiné Libéré had gewonnen.
12 september 2017 23:42
Anquetil won op 31 mei 1965 (31 jaar oud) 's middags de (zwaarbevochten) Dauphiné Libéré, reisde half Frankrijk door naar Bordeaux en startte om 1.30 uur 's nachts voor de 557 km lange rit naar Parijs. Hij won weer....
12 september 2017 23:59
Nu we toch met de oude verhalen bezig zijn. Anquetil reed in datzelfde jaar 1965 in zijn eentje in de Ronde van Nederland (de etappe naar Simpelveld) bijna een zeer grote achterstand dicht op de kopgroep met Jan Janssen. Het lukte niet helemaal, maar zijn achtervolging was fenomenaal.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.