WK 2018: Michael Woods speerpunt Canadese selectie
foto: Sirotti
donderdag 13 september 2018 om 07:59

WK 2018: Michael Woods speerpunt Canadese selectie

Canada heeft zijn selectie voor het WK wielrennen in het Oostenrijkse Innsbruck bekendgemaakt. Michael Woods is de absolute kopman. De kersverse ritwinnaar in de Vuelta a España krijgt drie renners in steun mee.

De 31-jarige Woods krijgt het gezelschap van WorldTour-renners Antoine Duschesne (Groupama-FDJ) en Hugo Houle (Astana), terwijl ook Rob Britton onderdeel uitmaakt van de selectie. Voor Britton en Houle zal het een drukke week worden, want zij mogen ook deelnemen aan de individuele tijdrit.

Woods – die uitkomt voor EF Education First-Drapac – weet hoe het is om te schitteren in eendaagse wedstrijden. Zo werd hij dit jaar tweede in Luik-Bastenaken-Luik.

Selectie flag-ca Canada voor WK wielrennen op de weg in flag-at Innsbruck

Wegrit
Rob Britton
Antoine Duchesne
Hugo Houle
Michael Woods

Tijdrit
Rob Britton
Hugo Houle

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
13 september 2018 08:53
Dark horse, zeker niet te onderschatten voor de winst. Vooral als je tweede wordt in luik dit jaar. Dan moet je dit parkour aan kunnen.
13 september 2018 16:21
Met Britton heeft hij een ervaren klimmer met zich mee. Houle en Duchesne daarentegen zijn aanvallers / knechten maar komen te kort bergop. Maar laten we eerlijk zijn, veel keus heeft Canada niet. Adam de Vos had misschien nog gekund als klimknecht.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.