WK 2021: Australische selectie met Matthews en Ewan, mogelijk geen Dennis in tijdrit

dinsdag 24 augustus 2021 om 10:12
WK 2021: Australische selectie met Matthews en Ewan, mogelijk geen Dennis in tijdrit

Caleb Ewan - foto: Cor Vos

Michael Matthews en Caleb Ewan maken deel uit van de Australische selectie voor de aankomende wereldkampioenschappen wielrennen in België. Bij de vrouwen is het uitkijken naar sprintster Chloe Hosking en Amanda Spratt. Die laatste stond al twee keer op een WK-podium.

Ewan, die na zijn vroege valpartij in de Tour de France geen wedstrijd meer heeft gereden, is op tijd fit voor het WK en maakt deel uit van de definitieve selectie. De vraag is alleen of de pijlsnelle Australiër kans maakt op het Flandrienparcours in en rond Leuven. Matthews lijkt daarentegen wel een kanshebber op eremetaal. De 30-jarige sprinter en puncheur, momenteel actief in de Vuelta a España, presteerde in het verleden al goed in Flandrien-achtige wedstrijden.

Met Luke Durbridge, Nathan Haas en Robert Stannard beschikt de Australische keuzeheer over renners die wellicht ver kunnen komen in de wegwedstrijd. Ook Nick Schultz, Miles Scotson en Harry Sweeny mogen zich opmaken voor de wereldkampioenschappen wielrennen. Opvallend: de Australische wielerbond lijkt geen renners af te vaardigen voor de individuele tijdrit bij de mannen en vrouwen. Tweevoudig wereldkampioen Rohan Dennis zien we volgende maand dus wellicht niet in actie.

Overige selecties 
De vrouwenselectie zal worden aangevoerd door de snelle Hosking, onlangs nog succesvol in de Ladies Tour of Norway, en Spratt. Die laatste veroverde al eens een zilveren en bronzen WK-medaille, al was dat wel telkens na een zware klimkoers. Grace Brown, de beoogde kopvrouw voor het WK in Leuven, moet vanwege een complexe schouderblessure passen voor de wegwedstrijd.

Verder zal de Australische wielerfederatie enkele sterke U23-renners naar België sturen. Jarrad Drizners, Alastair Mackellar en Jensen Plowright mogen zich laten zien in de wegrit, INEOS Grenadiers-aanwinst Lucas Plapp en Carter Turnbull zijn geselecteerd voor de tijdrit. Vanwege COVID-restricties heeft de bond overigens besloten om de junioren straks thuis te laten voor het WK.

Selecties voor flag-be WK wielrennen 2021 (18-26 september)
Elite-mannen – wegrit
flag-au Luke Durbridge
flag-au Caleb Ewan
flag-au Nathan Haas
flag-au Michael Matthews
flag-au Nick Schultz
flag-au Miles Scotson
flag-au Robert Stannard
flag-au Harry Sweeny

Elite-vrouwen – wegrit
flag-au Jessica Allen
flag-au Brodie Chapman
flag-au Tiffany Cromwell
flag-au Lauretta Hanson
flag-au Chloe Hosking
flag-au Sarah Roy
flag-au Amanda Spratt

U23-mannen – wegrit
flag-au Jarrad Drizners
flag-au Alastair Mackellar
flag-au Jensen Plowright

U23-mannen – tijdrit
flag-au Lucas Plapp
flag-au Carter Turnbull

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone