Wout Poels: “Enthousiast over de mogelijkheden bij Bahrain Merida”

woensdag 18 september 2019 om 15:07
Wout Poels: “Enthousiast over de mogelijkheden bij Bahrain Merida”

foto: Cor Vos

Wout Poels kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan bij zijn nieuwe werkgever Bahrain Merida. Met name de samenwerking met McLaren en de hereniging met Rod Ellingworth, die meerdere jaren performance manager was bij Team Sky, maken hem al enthousiast.

“Het is onmogelijk om geen bewondering te hebben voor wat Bahrain Merida in minder dan drie seizoenen bereikte”, reageerde Poels in een persrelaas dat vandaag werd uitgebracht door zijn nieuwe werkgever. “Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden die de samenwerking met McLaren biedt. McLaren voegt een volledig nieuw perspectief toe aan de sport op het gebied van uitrusting, menselijke prestaties, data-analyse en organisatievermogen.”

Vorig jaar werd bekend dat autobedrijf McLaren mede-eigenaar werd van Bahrain Merida. Met de toevoeging van het concern wilden de Bahreini’s de strijd aangaan met Sky (het huidige Ineos) door samen te werken op het gebied van technologie, ‘menselijke topprestaties’, marketing en commercie. Ook werd Rod Ellingworth, die de laatste jaren als performance manager verbonden was aan Team Sky en zodoende al samenwerkte met Poels, aangetrokken als ploegbaas.

Expertise
“De toepassing van de kennis en technologie zal het team ongetwijfeld vooruit helpen. Het is een fascinerend vooruitzicht – niet alleen voor mij, maar voor de sport als geheel. Gecombineerd met de expertise van Rod Ellingworth belooft McLarens betrokkenheid van Bahrain Merida een van de beste en meest fascinerende teams van het peloton te maken. Ik kijk ernaar uit om een sleutelrol te vertolken in het toekomstige succes”, aldus Poels.

Teammanager Brent Copeland noemde het geweldig dat hij Poels kan verwelkomen in zijn ploeg. “Het is een gevestigde topper en geen onbekende van succes. Het is een van de sterren van het profwielrennen en we zijn ongelooflijk enthousiast om hem aan boord te hebben”, zei Copeland. “Zijn ervaring zal van onschatbare waarde zijn als we aan een nieuw hoofdstuk van onze ploeg samen met McLaren gaan werken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.