Wout van Aert ‘goed hersteld’ van eerste competitiedag in Noorwegen
Foto: Cor Vos
vrijdag 24 mei 2024 om 13:04

Wout van Aert ‘goed hersteld’ van eerste competitiedag in Noorwegen

Wout van Aert werkte donderdag zijn eerste competitiekilometers af sinds zijn zware val in Dwars door Vlaanderen, eind maart. Van Aert klampte nog even aan op de slotklim, maar liet uiteindelijk lopen en werd zestigste.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bij de start van rit twee liet Van Aert bij Het Nieuwsblad even in zijn kaarten kijken. “Het was wel oké, ik ben goed hersteld van gisteren dus dat is wel positief”, zei de voormalige winnaar van Milaan San Remo, die een dag eerder nog terughoudend was omdat hij vaak na het fietsen nog een reactie op het lichaam krijgt, aan Het Nieuwsblad.

De tocht per auto naar Odda, de startplaats van de nog zwaardere tweede rit, verliep voor Visma | Lease a Bike niet zonder slag of stoot. “We hadden de rit naar hier serieus onderschat. We hebben gevraagd om de ploegpresentatie meteen te doen en dan hebben we erna nog tijd om de meeting te doen en ons om te kleden.”

In etappe twee moeten we bijgevolg geen wonderen van Van Aert verwachten. “De slotklim is nog een stuk lastiger dan gisteren en nog veel langer. We hebben gisteren wel gezien dat Bart Lemmen onze beste kaart is, zowel voor de rit als voor het klassement, dus ik zal hem proberen helpen tot aan de klim en dan rustig naar boven rijden. Of ik de rit van gisteren nog geanalyseerd heb? Niet echt. Ik heb naar de beelden van Thibau Nys gekeken en dat was heel indrukwekkend.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.