Wout van Aert moet passen op slotklim, maar houdt wel ‘goed gevoel’ over aan openingsrit Tour of Norway
donderdag 23 mei 2024 om 18:25

Wout van Aert moet passen op slotklim, maar houdt wel ‘goed gevoel’ over aan openingsrit Tour of Norway

Wout van Aert heeft zijn eerste wedstrijdkilometers weer in de benen. In de openingsrit van de Tour of Norway moest hij passen op de slotklim, maar de Belg hield wel een ‘goed gevoel’ over aan de etappe. Dat zei hij na afloop tegen Het Laatste Nieuws.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het ging best goed vandaag. Het was een gecontroleerde wedstrijd. Dus dat was welgekomen voor mij”, begon Van Aert. De renner van Visma | Lease a Bike zat aan de voet van de slotklim naar Voss Resort (4 km aan 5,6%) in het peloton, waar hij zijn ploeggenoten bij wilde staan. Zelf moest hij op anderhalve kilometer van de top lossen. Van Aert kwam uiteindelijk als 62ste over de streep, op bijna drie minuten van ritwinnaar Thibau Nys.

“De finale was nogal hectisch. Ik denk niet dat we echt goed bij elkaar zaten, maar ik wou ze op z’n minst tot in die laatste steile anderhalve kilometer brengen. Maar op twee kilometer reed ik tegen de renner voor mij en toen was ik mijn momentum wat kwijt. Vanaf het begin van de slotklim was het zeker tegen de limiet aan koersen. Ik voelde goed aan mijn longen dat het lang geleden was dat ik zo diep ben moeten gaan. Van mijn blessures heb ik op de fiets geen last gehad. Dat was gelukkig een meevaller.”

Komende dagen
De openingsrit in de Tour of Norway was pittig, maar vrijdag wacht een nog lastigere etappe, met een finish in Gullingen. De klim naar deze plaats is bijna zes kilometer lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 8,7 procent. “Ik hoop dat ik de komende dagen beter word”, aldus Van Aert. “Op de fiets heb ik geen last gehad. Ik hoop dat ik goed kan herstellen. Morgen wordt het nog lastiger met een echte finish bergop. Dus het zal zeker zijn werk doen hier.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.