‘Wout van Aert kan voor vier jaar tekenen bij LottoNL-Jumbo’
maandag 9 juli 2018 om 07:33

‘Wout van Aert kan voor vier jaar tekenen bij LottoNL-Jumbo’

LottoNL-Jumbo hoopt binnenkort Wout van Aert te contracteren. Volgens De Telegraaf ligt er een contract van vier jaar klaar voor de regerend wereldkampioen veldrijden.

De 23-jarige Van Aert – die momenteel de Ronde van Oostenrijk rijdt – staat momenteel nog onder contract bij het ProContinentale Vérandas Willems-Crelan. Komende week neemt hij een beslissing over zijn toekomst. Mogelijk start hij in 2019 al bij de geel-zwarte formatie, maar dan zal wel zijn huidige contract (dat nog een jaar doorloopt) afgekocht moeten worden.

Van Aert heeft naar verluidt ook een aanbieding van Bahrain-Merida op zak. Sponsor Jumbo wil graag een Belgische renner aantrekken omdat het de Belgische markt opgaat. Onderhandelingen met Tim Wellens waren eerder onsuccesvol. De Belg besloot te verlengen bij Lotto Soudal.

Update 9:30
De Belgische krant Het Laatste Nieuws meldt dat Wout van Aert zijn lopende contract bij Vérandas Willems-Crelan uit zal dienen. Een vroegtijdige overstap vanaf 2019 zou daarmee van de baan zijn.

Update 14:05
Namens LottoNL-Jumbo reageerde Merijn Zeeman tegenover Sporza. “Het is een renner die binnen ons profiel past. We zijn op zoek naar de grootste talenten wereldwijd die zich binnen ons team kunnen ontwikkelen. Aan dat profiel voldoet hij. We zijn zeker geïnteresseerd, maar verder dan dat is het nog niet”, aldus Zeeman. “Wij spreken alleen over de wegrenner Van Aert. We hebben geen belang in het veldrijden en dat zijn we ook niet van plan. De interesse gaat over zijn talent en toekomst op de weg.”

RIDE Magazine
82 Reacties
Sorteer op:
9 juli 2018 10:04
Altijd leuk om iets bij te leren: vertel, rennerske, vertel!
9 juli 2018 10:06
@omhoog73
Is Dylan Theuns dan miss een goede optie.
Goed in Amstel en Waalse Pijl en kan in de Tour op vershillende terreinen meestrijden voor etappe winst.
Als Van Aert dan toch bij Verandas Willems Crelan (Carrefour) blijft dan denk ik dat Theuns een goede optie is.
Kan je ook eindelijk weer eens mee doen in de Waalse Klassiekers
9 juli 2018 10:09
Als Jumbo wil uitbreiden naar Belgie, dan is dit een begrijpelijke stap. Dan is een miljoen per jaar of meer (!) uitrekken voor 1 renner als WvA een zeer goede investering. Serieus, als manager van Jumbo zou ik er zelfs niet voor terugdeinzen om 2 miljoen per jaar neer te tellen voor WvA. Niet omdat ik zeker weet dat ie goed gaat presteren, maar reclame-technisch is dat gewoon een heel goede zet. WvA is een halfgod in Belgie!
9 juli 2018 10:13
https://www.hln.be/sport/wielrennen/koers-kort-wout-van-aert-dient-contract-uit-ploegmaat-froome-heeft-geen-astma-maar-gebruikt-wel-salbutamol~a20b3f5d/

ARTIKEL ????????
9 juli 2018 10:14
@Melkzuur
Ach je hoort in en rond de koers wel eens wat. Spannender is het niet hoor. Ben gewoon benieuwd hoe TLJ-fans die Froome verketteren, met deze berichten rond v Aert omgaan.
Meer niet.
9 juli 2018 10:27
Tussenoplossing: Van Aert rijdt nog een veldritseizoen bij oude ploeg en vanaf voorjaar 2019 bij TLJ?
9 juli 2018 10:44
@rennerske. Wat is dat voor een slappe reactie( om maar geen andere term te gebruiken) op de vraag van@melkzuur? Je suggereert iets en trekt je keutel meteen weer in. Kom nu eens met een goede onderbouwing van wat je zegt. In juist dit soort gevallen en in juist deze tijd kan je m.i.niet zomaar iets roepen over een renner om (hoe verzin je het) te kijken "hoe TLJ fans hiermee omgaan".
9 juli 2018 10:50
Zou eerder van der Poel proberen te contracteren. Heeft veel supporters in Nederland en in België. Van Aert heeft toch wat minder krediet in Nederland.
9 juli 2018 10:51
@Nibs
Is lulkoek van ongeinformeerde mensen die dachten iets te hebben ontdekt. In artikelen dit voorjaar in NRC en een andere krant heeft hij het gewoon al gehad over dat hij vier jaar lang al dit spul gebruikt voor inspanningsastma. Dus je kan weer terug in je mand.
9 juli 2018 11:00
Groot vertrouwen in Wout van Aert...... géén vertrouwen meer in Lars Boom?

Eind vorige week suggereert Henk Mees in zijn column dat Lotto Jumbo niet veel vertrouwen meer heeft in Lars Boom. Vandaag 9 juli lees ik het nieuws in Wielerflits over de belangstelling van Lotto-Jumbo voor Wout van Aert.


Lars Boom lijkt het vertrouwen al kwijt bij Lotto-Jumbo | Regiosport ...
https://www.bd.nl/.../Lars-boom-lijkt-het-vertrouwen-al-kwijt-bij-lotto-jumbo~afea904.
Mij is gebleken dat link niet goed werkt. Als u echter op internet voornoemd artikel intypt (Lars Boom lijkt verrrouwen al kwijt bij Lotto-Jumbo) dan kunt u het alsnog lezen.
9 juli 2018 11:02
edit wf: let op je taalgebruik
9 juli 2018 11:11
Van Aert blijkt dus Nederlandse roots te hebben?? Ben gelijk een stukje meer fan ;-) :-P
9 juli 2018 11:20
@Nibs
Tel in het vervolg even tot 10 voordat je jezelf laat gaan. Je wordt gewoon keurig op een feit gewezen door krypton. Je kunt er niet tegen dat je mening niet wordt ondersteund door feiten, maar het is niet netjes om te gaan schelden.
9 juli 2018 11:21
@nibs nibali gebruikt ook geneesmiddelen a-la salbutamol binnen de voorgeschreven limieten, dus niet zo hypo blijven doen over Sky etc.
9 juli 2018 11:24
@JaBo
De Van der Poeltjes hebben een hekel aan Lotto-Jumbo en voorgangers. Die gaat daar nooit rijden.

@west, Giant heeft natuurlijk ook aardige crossfietsen.
9 juli 2018 11:25
Die Nibs toch
9 juli 2018 11:28
edit wf: niet doen
9 juli 2018 11:28
@rennerske: “Niet onbesproken gedrag van Van Aert” ??? Ben je misschien een slechte verliezer en nog altijd niet bekomen van de wereldtitels veldrijden die hij de laatste 2 jaar heeft behaald?
9 juli 2018 12:03
Ja dat kunnen ze vast wel betalen als Jumbo groot wil worden in België moet je wel een Belgische topper halen. Als je het bij Wellens probeert dan moet Wout zeker lukken. Want Wellens z'n salaris is echt wel 2x zo hoog als van Wout.
9 juli 2018 12:14
@Nibs.
wss???
9 juli 2018 12:18
Volgens mij is dit nu echt zo’n artikel dat het artikel niet waard was.

Wout kan bij zo nog 5 ploegen tekenen. Is dat nieuws?
9 juli 2018 12:27
Ik als Nederlander heb geen moeite met Van Aert en hoop zelfs dat hij naar TLJ komt. Fantastische coureur. Niets op tegen. Ik denk dat dit doorgaat. Hij kan dan ook blijven veldrijden wanneer hij dat wil. Lijkt me lastiger bij Bahrein.

Het zijn wat mij betreft de wat dommere mensen die zichzelf in een kamp Van Aert of een kamp Van der Poel plaatsen. Gewoon twee topatleten die elkaar in het veldrijden vaak ontmoeten in de strijd. Van der Poel wint de meeste wedstrijden, Van Aert is vaker wereldkampioen.
9 juli 2018 12:29
Wellens en Lampaert tekenen gewoon bij bij hun eigen ploeg. Die komen sowieso niet naar TLJ.
9 juli 2018 12:30
Ik zei het toch, hij wil nog blijven crossen. En een overstap is alleen een hoop gedoe. Hij heeft vooral een goede onderhandeling afgewerkt. Ik vond zijn ploeg in het voorjaar best aanwezig in de finales met Devolder, Sean Bieke, Steels en de betreurde Goolaerts. Zal ook zijn contract uitdienen en strijkt zo die 1 miljoen op van Carrefour.
9 juli 2018 12:30
Lijkt me niet de ploeg voor hem.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.