Yates-broers voeren Mitchelton-Scott aan in San Sebastián

woensdag 31 juli 2019 om 15:04
Yates-broers voeren Mitchelton-Scott aan in San Sebastián

Simon Yates - foto: Cor Vos

Mitchelton-Scott hoopt ook in Clásica San Sebastián te kunnen scoren na de vier ritzeges in de Tour de France. Voor nieuw succes in de Spaans-Baskische koers rekent de ploeg op de broers Adam en Simon Yates. Adam wist de wedstrijd al eens te winnen in 2015, terwijl Simon met twee overwinningen terugkeerde uit de Tour.

“Ik kijk ernaar uit opnieuw aan de start te staan in San Sebastián”, liet Simon Yates weten in een publicatie van de ploeg. “Het is een mooie wedstrijd, altijd zwaar en hopelijk heb ik nog altijd de goede benen uit de Tour. Je weet nooit precies hoe iedereen eraan toe is slechts een week na een grote ronde, want iedereen herstelt anders. Ik denk dat deze koers me ligt. Voorheen wist Adam hier al eens te winnen en ik denk dat we een goed team hebben. Enkele frisse renners zijn erbij gekomen en enkele komen uit de Tour, zoals ikzelf, Adam en Luke Durbridge.”

Volgens ploegleider Laurenzo Lapage is Simon Yates goed uit de Tour gekomen, terwijl zijn broer Adam wat rust heeft genomen na de Franse rittenkoers. “Ze zijn allebei heel gemotiveerd, wat belangrijk is”, aldus Lapage. “De nieuwe klim na de Jaizkibel is een erg zware. Dus we moeten met meerdere renners over die klim komen, zodat we Adam en Simon in een goede positie kunnen afzetten voor de laatste klim. We hebben een sterk team dat dit moet kunnen realiseren.”

Selectie Mitchelton-Scott voor flag-es Clásica San Sebastián 2019
flag-us Brent Bookwalter
flag-au Luke Durbridge
flag-nz Dion Smith
flag-au Lucas Hamilton
flag-au Callum Scotson
flag-gb Adam Yates
flag-gb Simon Yates

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair