Yves Lampaert verlengt contract bij Quick-Step Floors met twee jaar
foto: Sirotti
maandag 20 augustus 2018 om 12:48

Yves Lampaert verlengt contract bij Quick-Step Floors met twee jaar

Belgisch kampioen Yves Lampaert heeft zijn aflopende contract bij Quick-Step Floors met twee jaar verlengd. De West-Vlaming ligt nu tot eind 2020 onder contract bij de ploeg van Patrick Lefevere.

“Ik ben erg blij dat de ploeg en ik hebben besloten om mijn contract te verlengen”, zegt Lampaert in het persbericht van de ploeg. “Ik voel dat ik onderdeel ben van een grote familie die wij The Wolfpack noemen. Ik ben erg gemotiveerd om te blijven groeien en beter te worden, wat een eenvoudige opgave is met dit team.”

De rol van Lampaert binnen de ploeg zal de komende twee jaar ongeveer gelijk blijven. “Ik zal me wederom focussen op de klassiekers waarin ik hopelijk hele mooie dingen kan laten zien. Daarnaast blijft de focus op grote rondes. Ik heb dit jaar voor het eerst de Tour de France mogen rijden en dat smaakt naar meer”, sluit de Belg af.

Ook Lefevere is content met de verlenging van den Yves. “Hij is nog maar 27, maar heeft toch al een mooi palmares bij elkaar gereden. En nog belangrijker eigenlijk, hij heeft laten zien een echte teamplayer te zijn . Ik ben er zeker van dat Yves ons nog mooie dingen gaat laten zien en ik ben er trots op dat hij dit mag doen in ons tenue”, aldus de ploegbaas.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
20 augustus 2018 13:13
Hier een deel van het antwoord op de vraag waar QS komend jaar wel geld voor heeft: jonger en goedkoper dan Terpstra, logische keuze dus om Terpstra te laten gaan.
    20 augustus 2018 14:17
    Yep, Met betrekking op Het budget van de ploeg komend jaar volledig te begrijpen, al is het bijna een onmogelijke keuze die je als ploeg moet maken.
    (Als je een normale baan zou hebben zou je echter nooit ontslagen kunnen worden als je meer dan goed functioneert, maar ja da’s sport...)
    20 augustus 2018 14:39
    Terpstra is toch ook niet ontslagen? Hij had een contract voor bepaalde tijd dat afliep. Nu heeft hij een contract voor bepaalde tijd geaccepteerd bij een andere werkgever.
    20 augustus 2018 16:12
    @rico dat bedoel Ik ook niet.. (beetje matig geformuleerd wellicht) eerder dat je normaal na 8 jaar ergens In dienst zijn wel wat zekerheden hebt opgebouwt... dat dat niet zo werkt Met sportcontracten is logisch, maar gezien Terpstra’s status in dat team denk Ik dat hij niet echt weg Wilde.
    20 augustus 2018 18:40
    @knight ridder
    Jij zit zeker bij een vakbond en al 35 jaar bij hetzelfde bedrijf? Er bestaat iets zoiets als een tijdelijk contract. Ook voor heel normale banen.
20 augustus 2018 14:09
En wel een teamplayer.
    20 augustus 2018 14:19
    Insinueer je nu echt dat Terpstra geen teamplayer was? Waar basseer je dat op?
20 augustus 2018 16:15
Is het niet gek dat een team dat voor volgend jaar nog geen hoofd sponsor heeft en het jaar erop helemaal onzeker is een renner een 2 jarig contract mag aanbieden? (Voor een eventueele sponsor wel weer belangrijk want dan weet je waar je instant, maar toch... wat is dat 2e contract jaar volgens De huidige situatie nu waard?
    20 augustus 2018 16:49
    Lampaert moet maar afwachten wat zijn contract waard is. Het is wel een teken aan de wand dat de beste wielerploeg van dit moment er niet in slaagt een hoofdsponsor te vinden. Het beleid en de prestaties van dit team zijn uitstekend in orde. Zou het wellicht toch dat gezeik net Froome zijn wat sponsors afschrikt nog in de wielersport te gaan? Petje af voor Jumbo dat ze het wel aandurven overigens.
20 augustus 2018 16:53
Wat ook mee kan spelen is dat Lampaert een Belg is en de nationale trui heeft. Er zijn zat Belgen die klagen dat QS wel goed is, maar de Belgen er geen kans krijgen en het eingelijk een buitenlandse ploeg is.
20 augustus 2018 18:42
En lampaert is gewoon goed en de vandenbergh rol ontgroeid. In de tour was hij dan wel weer tactisch dom maar niet dommer dan mollema
21 augustus 2018 02:25
Vergeet niet dat het Belgische tricot ook veel waard is voor een belgisch team
    21 augustus 2018 10:45
    En toch was Lefevere voor het EK aan het klagen over het teveel aan nationale truien bij Quick Step Floors.
21 augustus 2018 11:09
Hoe zit het nu feitelijk met Laurens De Plus?Met oog op de komst van wonderboy Remco Evenepoel,zou ik die toch aan boord houden.En een bevestiging van een overgang naar Jumbo,is er toch nog niet geweest.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.