Volg hier de alternatieve openingsetappe van de Ronde van Turkije 2021

zondag 11 april 2021 om 13:15
Volg hier de alternatieve openingsetappe van de Ronde van Turkije 2021

De 56ste editie van de Ronde van Turkije gaat vandaag toch van start. Heel even leek de sneeuwval roet in het eten te gooien, maar de organisatie is er alsnog in geslaagd om een alternatieve etappe door Konya uit te tekenen. Krijgen we een eerste massasprint? Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de openingsrit!

De Ronde van Turkije zou vandaag eigenlijk beginnen met een bergetappe in Cappadocië, op 1000 meter hoogte, maar het sneeuwt momenteel flink in de regio’s Cappadocië en Konya. Op social media deelden renners en ploegen al beelden van de witte wereld. Op een ploegleidersmeeting moest meer duidelijk worden.

De eerste etappe van Nevşehir naar Ürgüp werd aanvankelijk, als gevolg van de hevige sneeuwval, afgelast. Niet veel later kwam de organisatie echter met het bericht dat er een alternatief is gevonden voor de afgelaste openingsrit. In de eerste etappe rijden de renners nu de noordelijke lus van de tweede etappe, goed voor een totale afstand van 72,4 kilometer.

De renners werken de etappe af in droge, maar wel koude en winderige (windkracht 4) omstandigheden. Onderweg ligt er nog een beklimming van de derde categorie. De vraag is alleen of deze helling zwaar genoeg is om de koers te doen ontploffen. De renners beginnen om 13.30 uur aan de etappe, de finish wordt verwacht tussen 15.11 en 15.21 uur.

De uitzendrechten zijn in handen van Eurosport. De eerste etappe is vanaf 13.30 uur alleen te zien op de online Eurosport Player, maar vanaf rit twee zal de koers ook te zien zijn op Eurosport 1. De uitzendingen beginnen vaak rond de klok van 12.00 uur Nederlands-Belgische tijd. In Turkije is het een uur later.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Turkije 2021

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Dit zijn de Nederlanders in de Ronde van Turkije
Dit zijn de Belgen in de Ronde van Turkije

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.