Volg hier de tweede etappe van de BinckBank Tour 2019

dinsdag 13 augustus 2019 om 12:10
Volg hier de tweede etappe van de BinckBank Tour 2019

Sam Bennett spurtte gisteren in de openingsetappe van de BinckBank Tour naar de eerste leiderstrui. Vandaag zal er vermoedelijk ook gespurt worden, als het peloton van Blankenberge naar Ardooie rijdt. Behoudt de Ier zijn leiderstrui? Volg de etappe hier op WielerFlits!


De renners worden om 12.25 uur op gang geschoten vanuit Blankenberge, een badplaats aan de Noordzeekust. Van daaruit gaat het in zuidelijke richting voor een 167,9 kilometer lange tocht door West-Vlaanderen met amper hoogtemeters. De kasseistrook van de Lookhuisstraat in Ichtegem (aan 1050 meter) vormt onderweg de voornaamste hindernis, maar deze zal vermoedelijk niet voor paniek zorgen in het peloton.

De aankomst in Ardooie is inmiddels traditie geworden. Daar wordt de aankomst verwacht rond 16.30 uur. De voorbije elf jaar fungeerde de gemeente – waar Wout van Aert de afgelopen drie jaar zegevierde in de Kermiscross – als aankomstplaats. Vorig jaar ging in de BinckBank Tour de zege hier naar Jasper Stuyven, die Caleb Ewan en Zdeněk Štybar voorbleef.

Wie de BinckBank Tour live op televisie wil zien, moet om 15.00 uur inschakelen op Eurosport, Sporza of de NOS.

Links
Voorbeschouwing: BinckBank Tour 2019

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.