Volg hier de tweede etappe van de Tour Down Under 2020

woensdag 22 januari 2020 om 01:15
Volg hier de tweede etappe van de Tour Down Under 2020

Sam Bennett was de grote winnaar na de openingsetappe van de Tour Down Under. De Ierse spurtbom wist zijn nieuwe werkgever Deceuninck-Quick-Step de eerste zege van 2020 te schenken. Sprint Bennett vandaag naar een onvervalste twee op twee? Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de wedstrijd.

Een Tour Down Under zonder Willunga Hill, is geen Tour Down Under. Maar de organisatie kiest ook vaak voor een etappe met aankomst in Stirling, zo ook dit jaar. De tweede rit begint met twee lokale rondes in en rond Woodside, waar voor de renners ook het startschot zal klinken.

Die koersen vervolgens via Oakbank, Balhannah en Hahnddorf naar Stirling, om vervolgens te beginnen aan drie lokale omlopen en een flink aantal hoogtemeters. Wat heet, want na 135,8 kilometer hebben de heren renners meer dan tweeduizend hoogtemeters in de benen, wat te vergelijken is met een mooie Ardennenrit.

Het slotcircuit van 21 kilometer begint met een klimmetje van 4,6 kilometer aan 3%, gevolgd door een tweede helling (2,4 km aan 3,8%) waar ook de finishstreep is gelegen. In het verleden wonnen hier machtsspurters als Caleb Ewan en Juan José Lobato, maar ook een puncheur als Diego Ulissi.

De etappe begint om 01.30 uur Nederlands-Belgische tijd. De finish wordt verwacht tussen 4.44 en 5.04 uur. Het YouTube-kanaal Global Cycling Network zendt een livestream uit. In Australië is Seven Network de rechtenhouder van de beelden. Vanaf 02.30 uur zijn daar beelden te zien.

Links
Voorbeschouwing: Tour Down Under 2020 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (#TourDownUnder)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.