Lars Boom: “Wil aan iedereen demonstreren dat ik er nog altijd ben”
foto: Sirotti
maandag 13 augustus 2018 om 11:24

Lars Boom: “Wil aan iedereen demonstreren dat ik er nog altijd ben”

Het seizoen van Lars Boom verloopt vooralsnog verre van ideaal. In januari ging de 32-jarige Vlijmenaar onder het mes vanwege hartritmestoornissen. De revalidatie hiervan nam dermate veel tijd in beslag dat Boom zich nu pas weer topfit voelt. “Voor velen nadert het einde van het seizoen, maar voor mij voelt het als het begin. Ik ben gebrand om iets te laten zien”, zegt hij voorafgaand aan de BinckBank Tour tegenover De Telegraaf.

Aanvankelijk dacht Boom dat het herstel slechts een aantal weken zou gaan duren, maar dit werd een stuk langer dan gehoopt. “Natuurlijk was dat een frustrerende tijd. Je traint vol overgave, maar lichamelijk heeft dat totaal geen effect.  Je kunt wel sneller willen dan je lichaam, maar als iets niet kan dan gaat het niet”, aldus Boom.

Vooral het niet weten waar hij aan toe was, was lastig voor de klassiekerrenner. “Kijk, bij een sleutelbeenbreuk weet je precies hoe de revalidatie verloopt, maar nu was het afwachten hoe mijn hart herstelde. Ik heb me geregeld afgevraagd of ik ooit nog wel in staat zou zijn om topsport te bedrijven”, blikt hij terug op een vervelende periode.

Na zijn winst in de kasseien-rit in de Tour van 2014, was die etappe ook dit jaar weer een groot doel voor Boom. “Het missen van de Tour was een fikse tegenvaller. In mijn hoofd was ik maanden bezig met de kasseien-rit in die ronde. Als je in 2014 die rit hebt gewonnen, dan wil je je op dat terrein opnieuw graag laten zien”, uit hij zijn teleurstelling. “Maar wellicht was het met het oog op dit najaar een verstandige keuze om de Tour over te slaan.”

Dit najaar staat voor Boom allereerst de BinckBank Tour op het programma, met later wellicht nog de Vuelta. “Ik kijk met zelfvertrouwen vooruit naar de laatste maanden van het seizoen. Vorig jaar won ik de Limburg-rit in de BinckBank Tour en wist ik vervolgens de Tour of Britain op mijn naam te schrijven. Ik wil nu opnieuw iets moois laten zien. Aan iedereen demonstreren dat ik er nog altijd ben”, aldus een gemotiveerde Boom.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
13 augustus 2018 11:29
Gun het hem wel. Een goede bb rijden en door naar de vuelta
13 augustus 2018 11:32
Een goeie Boom is een genot om naar te kijken. Go, Lars! Laat de benen spreken en laat provocerende gebaren maar lekker achterwege. Heb je helemaal niet nodig.
13 augustus 2018 11:45
Prima, laten we niet oordelen en wachten tot zijn benen hebben gesproken. :-)
13 augustus 2018 11:48
Vandaag even als een van de laatste over de streep rollen en morgen in lekker droge omstandigheden alvast een toptijd neerzetten waar iedereen zich op vastbijt. Succes, Lars!
13 augustus 2018 11:55
Tijdens de gehele tijdrit zal het vooralsnog droog blijven. Alleen in de ochtend wat druppels.
13 augustus 2018 12:09
Voor mij de gunfactor. Hij voelt zich kennelijk weer goed en dat zal de Binckbank uitwijzen.
Go, go Lars Boom.
13 augustus 2018 12:25
En moge de beste krachten in hem wederkeren. Zou nog graag van zijn stijl blijven genieten.
13 augustus 2018 12:34
Ok Lars, ga ervoor! En dan hopelijk lekker boos juichen.
13 augustus 2018 12:40
Ik hoop dat het tegendeel door LB bewezen wordt, want ik geniet ook van een goede LB.
Maar ik ben bang dat het weer veel geschreeuw en weinig wol zal zijn. In de hoop dat hij een selectie krijgt voor de Vuelta. Als ik al het klimwerk zie in de Vuelta, dan heb je niet veel knechten nodig die op het vlakke hardrijden. En zal het een nauwe selectie worden voor TLJ.
13 augustus 2018 12:44
Een aantal knappe overwinningen natuurlijk, maar het is toch niet die absolute topper geworden op de weg. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Stybar, hoewel die wel een pak constanter presteert dan Boom. Benieuwd of van der Poel en Van Aert wél die extra stap gaan kunnen zetten van subtop naar de echte top.
13 augustus 2018 13:27
zijn seizoen duurt altijd ongeveer een maand.....
13 augustus 2018 14:04
Heeft ie eigenlijk een contract volgend jaar?
13 augustus 2018 14:49
Er is dan kritiek op Boom en dat hij vaak in de favorietenrol wordt geplaatst op bijvoorbeeld Wielerflits, maar een internationale site als Cyclingnews zet hem ook gewoon bovenaan voor de BB Tour.
Zeggen dat hij niet voldoende heeft behaald met zn talent is ook een beetje onzin. Iedere volger weet dat er meer bij komt kijken dan talent om te winnen. En winnen heeft Boom uiteindelijk aardig veel gedaan.
13 augustus 2018 14:53
Nu probeert mijnheer het weer op de ablatie behandeling te schuiven, waar hij in het interview in de Telegraaf maar liefst 5 uur voor onder narcose zou zijn geweest, als of dit een echte open hartoperatie zou zijn geweest. Wat een aangedikt verhaal. In een interview in de krant de Standaard van 23 december heeft hij het namelijk zelf over een ingreep via de lies, dus geen operatie, maar een ablatie. Gezien zijn gedrag vorig jaar na zijn uitschieter in de Binckbank Tour zou het een juiste beslissing zijn van de LottoJumbo ploeg om contactverlenging uit te sluiten bij deze ploeg.
13 augustus 2018 14:55
En toch zijn veel mensen teleurgesteld in Boom en sommigen geen fan meer. Ook kwestie van gedrag/houding van Boom.
13 augustus 2018 15:03
@kampie Inderdaad, gezien zijn grote talent en verwachtingen heeft hij uiteindelijk daarin teleurgesteld, maar het meest de valsheid naar zijn eigen ploeg met het ongepaste vuistgebaar bij zijn etappezege in de Binckbank Tour vorig jaar.
13 augustus 2018 15:23
@Domestique Stybar heeft toch echt niet het palmares op de weg dat ook maar in de buurt komt van Boom...
13 augustus 2018 15:30
@Domestique
Ben uiteraard ook zeer benieuwd, maar ik schat van der Poel qua talent hoger in dan Boom. Van Aert zal er een beetje om hangen, maar heeft denk ik wel een betere mentaliteit. We zullen het zien.
13 augustus 2018 16:07
@ rahimns: Niet dan? Vind net dat hun palmares vrij dicht bij elkaar aanleunt... Stybar heeft dan ook nog eens een mooie eendagsrace gewonnen (Strade Bianchi), dus begrijp je ‘dat ook maar in de buurt komt van Boom’ niet helemaal?
13 augustus 2018 16:55
LB, neerlands hoop in bange dagen, toen we nog blij waren met een top 10 klassering in een voorjaarsklassieker, verpest en gemakzuchtig geworden door de hoge rabo salarissen. Inmiddels compleet ingehaald door een garde jonge renners die wel inzet en gogme hebben. Ik heb me jarenlang aan Boom’s gemakzucht geergerd, maar met alle geweldige jonge aanwas, en alle mooie prestaties van deze toppers ben ik nu wel klaar met hem.
13 augustus 2018 17:09
Nog even in herinnering roepen dat toen Boom over kwam naar de profs, zijn beschermheer Nico Verhoeven verklaarde dat Boom de beste renner van Nederland was en wellicht van Europa en in vorm mee kon doen voor de overwinning in iedere wedstrijd waar hij zou starten.
In dat licht bezien is zijn erelijst toch wat karig....
13 augustus 2018 19:33
@Adrianus klaarblijkelijk ben jij hier de expert op het gebied van hartoperaties.... Ik heb zelf vorig jaar ook een ablatie ondergaan en ben toen ergens tussen de 3-4 uur onder narcose geweest. Dus dat verhaal van Lars is niet zo vreemd, ook niet dat het herstel langer duurt dan dat je wellicht zelf hoopt.
Los van de operatie vind ik overigens wel dat LB beter de benen kan laten spreken dan dit soort uitspraken in interviewtjes kan doen. Legt alleen de lat voor hem zelf weer hoger. In Polen was het ook niet veel soeps met zelfs een DNF in de laatste etappe. Waarom zou het dan nu in de BB wel gaan.
Bij mijn weten is het dit jaar einde contract bij LJ, zijn er gesprekken (geweest) met Roompot maar komt men daar salaristechnisch niet overeen. LB zou ongeveer het dubbele vragen van wat Weening daar verdient.
13 augustus 2018 20:14
Boom heeft laten zien dat hij er nog is door zijn handen te laten spreken. Laat het hem nu dan eens met zijn benen laten zien.
13 augustus 2018 20:19
Joseba - 13 augustus 2018 om 19:33
LB en Weening in één team? Weening heeft zijn lesjes wel geleerd....
13 augustus 2018 21:16
Je moet met je benen fietsen, als die goed zijn kom je een heel eind.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.