Jakobsen na eerste ritzege in grote ronde: “Ik zag niets omdat ik mijn ogen dicht had”
foto: Cor Vos
dinsdag 27 augustus 2019 om 17:51

Jakobsen na eerste ritzege in grote ronde: “Ik zag niets omdat ik mijn ogen dicht had”

Fabio Jakobsen jubelde van geluk na zijn eerste overwinning in een grote ronde. In El Puig wist de Nederlands kampioen in de massasprint Sam Bennett nipt achter zich te houden, er was zelfs een fotofinish voor nodig. “Ik zag mensen van het team juichen, toen wist ik het pas. Ik jumpte mijn fiets naar de streep, maar ik zag niets omdat ik mijn ogen dicht had”, zegt Jakobsen.

Het was voor Jakobsen en Deceuninck-Quick-Step een revanche op de derde etappe, waarin zijn sprint niet lukte en hij genoegen moest nemen met een zevende plek. “Gisteren ging het niet goed. Ik was teleurgesteld en ook het team vond het jammer. We wilden vandaag terugkomen en laten zien dat we een sterke ploeg hebben”, aldus Jakobsen. Die in de slotfase Rémi Cavagna zag ontsnappen. Pas toen hij vlak voor de slotkilometer gegrepen werd, kwam Maximiliano Richeze in actie.

“We hebben de finale gedomineerd”, zegt de Nederlander. “Richeze deed een geweldige lead-out. Ik ging vol gas toen het mijn beurt was en ik ben zo blij dat het gelukt is. Deze overwinning is heel groot, zeker in de Nederlandse kampioenstrui. Ik kwam hier om een rit te winnen. Ik ben pas 22 jaar en zo blij dat deze zege nu al op mijn palmares staat.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.