Quintana gelinkt aan Astana, tramadol-zaak dient op 12 oktober voor CAS
foto: Cor Vos
woensdag 5 oktober 2022 om 15:45

Quintana gelinkt aan Astana, tramadol-zaak dient op 12 oktober voor CAS

Nairo Quintana rijdt volgend jaar mogelijk in de kleuren van Astana Qazaqstan. Dat meldt cyclingnews. Vorige week maakte de Colombiaan bekend zijn huidige ploeg Arkéa-Samsic te verlaten. Daarnaast meldde de nieuwssite dat het hoger beroep van Quintana tegen zijn diskwalificatie in de Tour de France na een positieve test op tramadol op 12 oktober zal worden behandeld door het CAS.

Vlak voor de positieve test werd nog bekend dat Quintana een akkoord had bereikt met zijn Franse werkgever voor een contractverlenging van drie jaar. Deze overeenkomst was blijkbaar niet op papier gezet, waardoor de twee in overeenkomst uit elkaar gingen. Eerder ging het gerucht dat de Colombiaan naar AG2R Citroën zou gaan, maar dat gerucht werd eerder deze week ontkracht door de ploeg zelf.

Nu wordt de klimmer dus in verband gebracht met Astana Qazaqstan. Daar zou hij dan worden verenigd met zijn landgenoot Miguel Ángel Lopéz. De Kazachse formatie kende dit jaar een moeilijk seizoen en zal de diensten van Quintana goed kunnen gebruiken in de nieuwe promotie-degradatiecyclus die volgend jaar begint.

Hoger beroep
De Colombiaan werd in juli zesde in de Tour, maar moest die plek in augustus dus afstaan na diskwalificatie door een positieve test op tramadol. Dit middel staat niet op de lijst van prestatiebevorderende middelen, maar is wel verboden door de UCI. Vanaf 2024 staat de pijnstiller ook op de dopinglijst van het WADA. In september werd bekend dat Quintana in hoger beroep gaat. Die zaak zal dus 12 oktober worden behandeld door het CAS.

De 32-jarige renner kwam sinds de bekendmaking van zijn schorsing niet meer in actie namens Arkéa-Samsic. Naar eigen zeggen vanwege gezondheidsproblemen. Wel reed hij vorige maand het WK in Wollongong voor de Colombiaanse selectie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.