Volg hier de Scheldeprijs 2019
woensdag 10 april 2019 om 12:23

Volg hier de Scheldeprijs 2019

Amper drie dagen na de Ronde van Vlaanderen, wordt er alweer gekoerst op de Antwerpse wegen van de Scheldeprijs. De organisatie hoopt onderweg op spektakel, maar desondanks mogen we een sprint verwachten in aankomstplaats Schoten. Kan Fabio Jakobsen zichzelf opvolgen? Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

De Scheldeprijs kleurt ook dit jaar een beetje Nederlands. Voor de tweede maal in de geschiedenis start de semiklassieker namelijk in het Zeeuws-Vlaamse Terneuzen, waarna een tocht door Zeeland voor waaiers en een attractieve koers moet zorgen.

De passage door Zeeland is ten opzichte van vorig jaar wel nog ietsje langer: 145 ten opzichte van 125 kilometer dankzij een lusje in Vlissingen. De andere beslissende open vlakten zijn de Veerse Gatdam, de Oosterscheldekering, de Deltaweg en tot slot ook de Havendijk in Yerseke.

Nog geen twintig kilometer na de grensovergang passeren de renners voor de eerste maal aan de aankomst in Schoten. Daarna volgen er amper twee plaatselijke rondjes van 16,8 kilometer, vorig jaar waren dit er nog drie. De enige belangrijke hindernis is de Broekstraat, een kasseistrook in Wijnegem van 1700 meter, op amper 5,5 kilometer van de aankomst.

Daarna gaat het via het Albertkanaal, waar de wind vaak vrij spel heeft, in een vliegende vaart richting het centrum van Schoten. Na nog enkele linke draaiingen, volgt de beruchte aankomst na een flauwe bocht op de Churchilllaan. De officiële start is om 12.38 uur, terwijl de finish wordt verwacht tussen 17.07 en 17.32 uur.

Michel Wuyts en José De Cauwer zijn woensdag namens Sporza present vanaf 15:20 voor circa de laatste honderd kilometer van de wedstrijd. Op Eurosport 2 is de Scheldeprijs vanaf 15:30 te volgen.

Links
Voorbeschouwing: Scheldeprijs 2019

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Sporza)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.