Aanvallende Landa: “Ik blijf dromen tot in Parijs”
foto: Cor Vos
dinsdag 23 juli 2019 om 15:08

Aanvallende Landa: “Ik blijf dromen tot in Parijs”

Mikel Landa staat na vijftien etappes op een zevende plaats in het klassement, maar de Spanjaard maakte wel een goede indruk in de Pyreneeën. Zo viel de renner van Movistar aan in de etappe naar Prat d’Albis. “En ik zal blijven aanvallen, aangezien ik nog altijd droom van het hoogst haalbare”, zo citeert het Spaanse Marca.

De 29-jarige Landa gaf na afloop van de tweede Pyreneeënetappe aan nog altijd naar een podiumplaats te kijken, ondanks een achterstand van vier minuten. In de rit met aankomst op Prat d’Albis wist hij echter tijd te pakken op vrijwel alle concurrenten, waardoor het verschil met Steven Kruijswijk – die virtueel op het podium staat – nu minder dan drie minuten is.

“Er kan nog altijd veel gebeuren”, zo is Landa van mening. “Het zal lastig worden om de Tour te winnen, maar ik blijf dromen. Ik hoop wel op het podium te eindigen.” De sierlijke klimmer krijgt nog drie bergetappes om het verschil te maken, richting Valloire, Tignes en Val Thorens. “De Tour is nog altijd niet beslist.”

“Ik zal wel moeten aanvallen”
“We hebben namelijk gezien dat Julian Alaphilippe kwetsbaar is, maar ook Geraint Thomas is niet zo goed als vorig jaar. Ik sta nu zevende, maar daar neem ik geen genoegen mee. Ik zal dan wel moeten aanvallen”, zo beseft Landa zich. “Maar ik hou ervan om koers te maken. Ik blijf het gewoon proberen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.