Adam Yates voor slottijdrit: “Ik kan alleen maar mijn best doen”
foto: Cor Vos
maandag 18 maart 2019 om 18:42

Adam Yates voor slottijdrit: “Ik kan alleen maar mijn best doen”

Adam Yates kan dinsdag (persoonlijke) geschiedenis schrijven door voor het eerst een WorldTour-rittenkoers te winnen. Maar dan zal de Brit wel Primož Roglič moeten afhouden in de tien kilometer lange slottijdrit in San Benedetto del Tronto. “Ik ga mijn best doen”, zo laat Yates weten.

Yates kwam in de voorlaatste etappe niet in de problemen. “Toch was het wel een lastige etappe”, zo kijkt de 26-jarige klimmer terug. “In de finale ging de wind een rol spelen, wat voor nervositeit zorgde. Gelukkig reed de ploeg fantastisch sterk, waardoor we wisten te overleven.”

Het verschil tussen Yates en Roglič bedraagt 25 seconden. Is het voldoende voor de Brit om stand te houden in de slottijdrit? Vorig jaar was de renner van Mitchelton-Scott nog 36 tellen trager dan zijn Sloveense rivaal. “Ik heb vanaf het begin gezegd dat ik mijn best ga doen. Als het niet goed genoeg is, dan is het niet goed genoeg.”

“Kwam eigenlijk voor ritzeges”
“Ik kwam eigenlijk voor ritzeges, maar ik heb alsnog een goede wedstrijd gereden. We gaan het morgen zien”, aldus Yates. Zijn ploegleider Matt White vult aan. “Wat er morgen ook gaat gebeuren, we hebben al een fantastische week gehad. De winst in de ploegentijdrit was echt een hoogtepunt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.