Akelige beelden: Onderkoelde Skjelmose valt bijna van fiets en moet weggedragen worden
woensdag 17 april 2024 om 16:55

Akelige beelden: Onderkoelde Skjelmose valt bijna van fiets en moet weggedragen worden

Update Akelige beelden uit de Waalse Pijl van een compleet onderkoeld geraakte Mattias Skjelmose tijdens de Waalse Pijl. De Deense kampioen van Lidl-Trek gaf door de barre weersomstandigheden vroeg op en moest, naar nu blijkt, van de fiets gedragen worden.

Schaduwfavoriet Skjelmose stapte ongeveer 45 kilometer voor de finish van de Waalse Pijl 2024 al af, samen met Marc Hirschi. Door de slechte omstandigheden (met koude temperaturen, regen en natte sneeuw) raakten veel renners bevangen door de kou. Skjelmose was er daar een van, blijkt uit beelden die op social media verschenen.

Daarop is te zien hoe Skjelmose helemaal bibberend en schokkend van de fiets af geholpen moet worden, nadat hij dreigt om te vallen. Een medewerker van Lidl-Trek en een toeschouwer tillen hem vervolgens van het parcours af, hopelijk naar een warme plek waar hij zich kan opwarmen.

Bekijk hier de beelden van het incident met Mattias Skjelmose:

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door WielerFlits (@wielerflits)

Update 17.39 uur

Skjelmose voelt zich inmiddels alweer beter, laat Lidl-Trek weten via sociale media. “We kunnen bevestigen dat onze renners die symptomen hadden van onderkoeling (Skjelmose in het bijzonder) vanwege de slechte weersomstandigheden, zich alweer beter voelen met dank aan een warme douche, hete drank en warme lucht in de teambus. Geen grote behandelingen zijn noodzakelijk en alles is onder controle”, klinkt het.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.