Alaphilippe ‘wel wat teleurgesteld’ na openingsrit: “Er zijn geen excuses”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 2 juli 2023 om 08:50

Alaphilippe ‘wel wat teleurgesteld’ na openingsrit: “Er zijn geen excuses”

Julian Alaphilippe werd voor de start van de openingsetappe van de Tour de France nog gezien als een van de kandidaten voor de eerste gele trui, maar de Fransman kwam er in de finale niet aan te pas. Op de steilste flanken van de Côte de Pike bleek Alaphilippe niet in staat om de betere renners te volgen.

Een jaar geleden pakte Yves Lampaert op de eerste dag van de Tour de France het geel voor Quick-Step-Alpha Vinyl, de voorloper van Soudal Quick-Step. Het team kwam dit jaar niet in de buurt van dat succes in de openingsrit: Julian Alapahilippe was op een 25ste plaats hun bestgeklasseerde renner. “Ik ben toch wel wat teleurgesteld dat ik het tempo van de jongens vooraan niet kon volgen”, reageerde de Fransman na afloop op de website van zijn ploeg.

“Ik vocht hard om in een goede positie aan de laatste klim te beginnen, want ik wist dat dat belangrijk was. Dan zijn er ook geen excuses”, aldus de tweevoudig wereldkampioen. “Ik voelde al direct dat het zwaar ging worden om het tempo vol te houden tot aan de top.”

“Gele droom is weg, maar koers is nog lang”
Alaphilippe wil nu echter niet bij de pakken neerzitten. “De droom van het dragen van de eerste gele trui is weg, maar de koers is nog lang en ik heb er vertrouwen in dat er nog kansen op een ritzege komen. Het belangrijkste is om nu te herstellen en dan vandaag te kijken hoever ik kan komen”, klinkt het.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.