Andy Schleck: ”Ik rijd volgend seizoen voor Trek”
zaterdag 20 juli 2013 om 21:45

Andy Schleck: ”Ik rijd volgend seizoen voor Trek”

Schleck

foto: Sirotti

De kogel is dan toch door de kerk. Andy Schleck zal komend seizoen uitkomen in de kleuren van het nieuwbakken Trek, dat de licentie overneemt van Schleck’s huidige ploeg RadioShack-Leopard-Trek. Ook zijn oudere broer Fränk – die terugkomt van een dopingschorsing – heeft getekend bij de Amerikaanse formatie. Dat weet het Luxemburgse Wort op te tekenen uit de mond van de jongste Schleck-telg.

”Ik kan bevestigen dat ik komend seizoen bij Team Trek zal rijden”, zegt Andy Schleck. ”Ik kijk uit naar het nieuwe project. We krijgen nieuwe tenues, maar voor de rest veranderd er niet zo veel. Ook niet wanneer sommige renners onze ploeg verlaten. Kim Andersen – ploegleider bij de RadioShack – wilde ons graag behouden.” Hoewel het nog niet officieel bevestigd is dat Fränk bij de ploeg blijft, mag dat aannemelijk worden genomen. Hij liet eerder immers al weten volgend seizoen in ieder geval met Andy samen te rijden.

Verdere details over het contract van Andy gaf de ploeg niet. Het Zwitserse Blick wist drie weken geleden nog te melden dat de Luxemburgers driekwart van hun huidige salaris in moeten leveren. Voor de broers zou er dan jaarlijks een inkomen van €500.000 overblijven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.