Armstrong: “Komende Tour een nachtmerrie voor Froome”
foto: Sirotti
donderdag 21 december 2017 om 13:21

Armstrong: “Komende Tour een nachtmerrie voor Froome”

Lance Armstrong heeft in zijn podcast uitgehaald naar de stereotypering rondom Chris Froome. De voor het leven geschorste Amerikaanse ex-Tourwinnaar vreest dat de Brit voor altijd last zal houden van zijn Salbutamol-zaak. Volgens Armstrong kan de zaak nog maanden aanslepen en komt Froome in een nachtmerrie terecht als hij komend jaar de Tour de France rijdt.

The Boss kan moeilijk leven met het snelle oordeel rondom Froome. “De wielersport lijkt wel het afvoerputje van de sportwereld. Ik ben daar zelf grotendeels schuldig aan, maar als ik kijk hoe Froome nu wordt aangepakt… Een dag later las ik in The New York Times een artikel en dat was the biggest bunch of bullshit I have ever read. Er werd gedaan alsof Froome een jerrycan vol EPO had genomen als ontbijt. Dat is totaal niet zoals het is. Dat is oneerlijk […] Juli gaat volgend seizoen enorm onprettig voor hem zijn. Ik weet precies hoe verschrikkelijk dat voelt. Er is niets grappigs aan.”

Volgens Armstrong, die gestript werd van zijn zeven zeges in de Tour, gaat deze puff-gate Froome de rest van zijn leven achtervolgen. “Froome zou via een eerlijk proces ook nog zijn kant van het verhaal moeten kunnen vertellen. Misschien wordt hij dan ook wel volledig vrijgesproken, maar desondanks zal zijn reputatie voor altijd aangetast blijven. Het kwaad is al grotendeels geschied. […] Ik snap niet waarom dit nieuws nu al is uitgelekt richting de media. Degene die het heeft gedaan, deed dat anoniem en dat gebeurt veel te vaak in onze sport. Dat is frustrerend.”

RIDE Magazine
52 Reacties
Sorteer op:
21 december 2017 16:09
Leuk dat de ene dopeur dan andere dopeur de hand boven het hoofd houd. Blijft een inspirerende man die Armstrong.
21 december 2017 16:31
Dat van die nachtmerrie wil ik best geloven. En dat de wielersport extra hard wordt aangepakt is ook waar.
21 december 2017 16:35
Het zal mij worst wezen dat L.A. doping heeft gebruikt, maar hij was dealer en had de streken van een maffia baas. Waardeloos mens!
21 december 2017 16:54
Armstrong het is goed dat het uitgelekt is.
Was het maar bij jouw eerder uitgelekt, dan was de wielersport van blaam
gezuiverd.
21 december 2017 17:20
Ik walg van die negatieve opmerkingen over Armstrong.
Neem elk bericht op zijn waarde, ongeacht wie het zegt - dat getuigt van verstandigheid, zou ik zeggen; maar het staat ieder vrij te reageren zoals ie wil natuurlijk.
Hij heeft groot gelijk hier, die Lance.
21 december 2017 17:21
Wielersport zal nooit gezuiverd worden net als veel andere sporten.
Alleen bij de wielersport word alles over het paard gebeurd.
Nu bij het schaatsen bijvoorbeeld word er toch wat minder aandacht aanbesteed.
Zou wel eens willen weten welke sporter nou schoon is. Zelfs in de amateur sport word er gebruikt.
21 december 2017 17:26
@polleke meer een jerrycan aan ervaring
21 december 2017 17:31
Waarom mag Armstrong hier niet op reageren? Hij zegt toch zinnige dingen? In elke bocht van een bergrit in de Tour 2018 zal 'boe, boe!' te horen zijn. Ik ben benieuwd hoe Froome daar op den duur gaat reageren.
21 december 2017 17:31
“… onze sport.”
Geen steek veranderd, schaamteloos. Totaal niet ter zake doend wat deze aandachtzieke blaaskaak te vertellen heeft.
Opzouten!
21 december 2017 17:32
@assen. Maak me eens duidelijk waarom jij walgt van opmerkingen over
Armstrong.
Vind jij dat hij heeft bijgedragen aan de wielersport door zijn leugens over zijn dopinggebruik ?
21 december 2017 17:52
+1 voor appietje
21 december 2017 18:07
assen +1
Als een minder omstreden persoon dit had gezegd had iedereen het een reuze genuanceerde mening gevonden. Nou ja, niet die mensen die nu al zeker weten dat Froome & Sky de boel belazerd hebben en dat tot in de lengte der dagen zullen doen omdat het nu eenmaal wielrennen, Froome & Sky is. Armstrong heeft hier in principe gewoon gelijk, al zijn er wel kanttekeningen te maken. Hij vergeet b.v. dat Froome & Sky mede oorzaak zijn van het 'maandenlange aanslepen' van dit proces -hoeveel tijd heb je nodig voor die pharmacokinetische test?
21 december 2017 18:26
De hele stages podcast is een best wel redelijk vermakelijke amerikaanse discussie omtrent wielrennen. En als je de stages podcast van de tour en vuelta gevolgd hebt ( en blijkbaar zijn dat er hier niet zoveel) dan blijkt dat Armstrong het best wel vaak bij het rechte eind heeft qua voorspellingen. Blijkbaar heeft hij er toch wel een beetje zicht op.
21 december 2017 18:36
Zinnige teksten van Armstrong. Al verwacht ik dat weinig mensen nog in staat zijn te luisteren naar redelijkheid. Zeker niet als het komt van iemand die zelf behoorlijk onredelijk was in zijn tijd. Jammer, want wat hij zegt snijdt echt hout.
21 december 2017 18:50
Hij zal gelijk hebben wat betreft de publieke reactie in de tour. Maar je afvragen waarom dit "nu al" naar buiten komt.. ik vraag me eerder af waarom het 3 maanden lang niet naar buiten is gekomen. Maar het zal wel de gedachtengang zijn van een notoire dopeur/ chanteur/ manipulator.
21 december 2017 18:54
Armstrong heeft gewoon een punt. Overigens heeft Armstrong de wielersport begin deze eeuw ook een hoop positieve publiciteit gegeven. Hij was een persoonlijkheid en heeft zeker in Amerika voor een hoop publiciteit gezorgd.

En zijn dopingverhaal in 2012 heeft niet de negatieve gevolgen gehad zoals in Duitsland met het T-mobile gebeuren.
21 december 2017 19:12
Met vrienden als Armstrong heb je geen vijanden meer nodig...
21 december 2017 19:18
FdJ
En het punt is?
Wat betreft de vergelijking met Duitsland.. dat "positieve" punt is nou niet echt voor Armstrong z'n rekening.. tis maar net hoe de landelijke media ermee omgaan.
21 december 2017 20:04
Als hij zogenaamd het beste met Froome voor heeft lijkt het mij verstandig dat hij zich er niet tegenaan bemoeid en al helemaal niet de kant van Froome kiest.
Verder moet hij het allemaal lekker zelf weten, hij heeft net als iedereen het recht om zich uit te spreken. Hoe serieus men het nog neemt moet iedereen voor zichzelf weten.
21 december 2017 20:26
Ik heb deze man jaren lang gehaat, maar ik mag nu echt graag naar deze redneck luisteren.
21 december 2017 20:28
Lance heeft schuld bekent en excuses aangeboden!
Maar diep in zijn hart heeft ie niks fout gedaan, hij werd namelijk gedwongen door de boze wereld om dope te pakken!
Dat is de waarheid volgens Lance "the truth and nothing but the truth"....
Denk dat je zijn uitspraken niet serieus moet nemen
21 december 2017 20:52
https://pvcycling.wordpress.com/2017/12/16/the-truth-behind-chris-froomes-doping
21 december 2017 22:00
Onderliggende boodschap :

Als Froome vrijgesproken wordt of zodanig geschorst (half jaar met terugwerkende kracht) dat hij kan aantreden in de tour is het nog gewoon verstandig om een jaar over te slaan. Iedere dag zal het over puffgate gaan en naast een hele kleine Stockholmsekte zit niemand daar op te wachten.

Waar ik het mee eens ben.
21 december 2017 22:03
Hij heeft goede punten en maakt zichzelf ook belachelijk. Hij stelt dat froome mogelijk onterecht beschuldigd wordt en vergelijkt dat met zijn situatie. Werkelijk gênant natuurlijk.
Hij stelt ook nog eens dat het slecht is dat dit in de media beland. Heel erg omerta en heel erg oude wielrennen. Hoewel ik begrijp dat wf dit plaatst want zoals we met Leontien zien doen zij vrolijk mee met de nlse omerta ;)
21 december 2017 22:08
@Frits des Jeux Zo te lezen was Armstrong een beste brave borst. Tja.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.