Armstrong: “Komende Tour een nachtmerrie voor Froome”
foto: Sirotti
donderdag 21 december 2017 om 13:21

Armstrong: “Komende Tour een nachtmerrie voor Froome”

Lance Armstrong heeft in zijn podcast uitgehaald naar de stereotypering rondom Chris Froome. De voor het leven geschorste Amerikaanse ex-Tourwinnaar vreest dat de Brit voor altijd last zal houden van zijn Salbutamol-zaak. Volgens Armstrong kan de zaak nog maanden aanslepen en komt Froome in een nachtmerrie terecht als hij komend jaar de Tour de France rijdt.

The Boss kan moeilijk leven met het snelle oordeel rondom Froome. “De wielersport lijkt wel het afvoerputje van de sportwereld. Ik ben daar zelf grotendeels schuldig aan, maar als ik kijk hoe Froome nu wordt aangepakt… Een dag later las ik in The New York Times een artikel en dat was the biggest bunch of bullshit I have ever read. Er werd gedaan alsof Froome een jerrycan vol EPO had genomen als ontbijt. Dat is totaal niet zoals het is. Dat is oneerlijk […] Juli gaat volgend seizoen enorm onprettig voor hem zijn. Ik weet precies hoe verschrikkelijk dat voelt. Er is niets grappigs aan.”

Volgens Armstrong, die gestript werd van zijn zeven zeges in de Tour, gaat deze puff-gate Froome de rest van zijn leven achtervolgen. “Froome zou via een eerlijk proces ook nog zijn kant van het verhaal moeten kunnen vertellen. Misschien wordt hij dan ook wel volledig vrijgesproken, maar desondanks zal zijn reputatie voor altijd aangetast blijven. Het kwaad is al grotendeels geschied. […] Ik snap niet waarom dit nieuws nu al is uitgelekt richting de media. Degene die het heeft gedaan, deed dat anoniem en dat gebeurt veel te vaak in onze sport. Dat is frustrerend.”

RIDE Magazine
52 Reacties
Sorteer op:
21 december 2017 23:02
Dat joelen etc. in Frankrijk is super onsportief en behoorlijk ergerlijk. Ik heb het een paar keer mee gemaakt op alpe d'Huez en vond het vreselijk. Laat staan dat het je aangaat als je op de fiets zit als prof. Sindsdien is mijn achting voor fransen nagenoeg nul.
26 december 2017 21:02
Wat een gedoe over het feit dat Armstrong geen podium hier mag krijgen. De man zegt heel zinnige dingen en laat zelfkritiek niet achterwege.
De podcasts die hij maakte over de laatste tour waren zeker het luisteren waard, als je jezelf over een (voor)oordeel heen kunt zetten!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.