Ashleigh Moolman wint in Tour des Pyrénées
foto: Cor Vos
JulianDubbeld
vrijdag 9 juni 2023 om 15:29

Ashleigh Moolman wint in Tour des Pyrénées

Ashleigh Moolman heeft de openingsrit in de Tour des Pyrénées gewonnen. De renster van AG Insurance-Soudal Quick-Step bleef Anna Henderson en Loes Adegeest voor. 

De Tour des Pyrénées begon vanmiddag met een 129 kilometer lange etappe naar Lourdes. De rit kende nog geen echte bergen, maar toch werd het deelnemersveld in het laatste koersuur aardig uit elkaar geslagen. 

Dat had te maken met de aanwezigheid van Tournay (2,7 kilometer aan 7,2 procent) en Loucrup (1,3 kilometer aan 4,3 procent) in de laatste 40 kilometer. Onder meer Cecile Uttrup Ludwig, Marta Cavalli, Moolman en Adegeest vielen kortdurig aan.

De vluchtpoging van Jade Wiel kende relatief het meeste succes. De 23-jarige Franse renster bleef kilometers vooruit en moest pas in de laatste kilometer het hoofd buigen voor het overgebleven pelotonnetje, waar Amber Kraak namens Jumbo-Visma op kop reed. 

De Nederlandse ploeg wilde met Henderson om de zege sprinten in Lourdes. Dat lukte bijna: Henderson werd tweede. De Britse moest uiteindelijk alleen Moolman voor laten gaan. De Zuid-Afrikaanse renster start morgen in de leiderstrui. 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.