Astana mag WorldTour-licentie behouden
donderdag 23 april 2015 om 18:36

Astana mag WorldTour-licentie behouden

De licentiecommissie van de UCI heeft besloten dat Astana zijn WorldTour-licentie mag houden. De commissie zal het team uit Kazachstan wel blijven observeren, zo meldt Cyclingnews.

De UCI gaf in december opdracht voor een onderzoek naar het team. Het team kreeg daarop een voorlopige licentie toegewezen. De juristen van de internationale wielerunie vonden de bevindingen sterk genoeg om de licentie van de ploeg opnieuw tegen het licht te houden. De UCI liet vervolgens in een persbericht weten: “De audit toont aan dat er een groot verschil is tussen wat de directie verklaarde in december en de realiteit.” De ploeg van de Nederlanders Lieuwe Westra en Lars Boom verdedigde zich vorige week tegenover de commissie en lijkt nu met de schrik vrij te komen.

Astana mag door dit besluit gewoon starten in alle belangrijke wedstrijden van dit seizoen en dus kan Vincenzo Nibali komende zomer in het shirt van Astana zijn Tourwinst verdedigen.

RIDE Magazine
76 Reacties
Sorteer op:
24 april 2015 13:46
Was te verwachten dit. Ze hadden het voor het seizoen moeten doen en nu is het gewoon onmogelijk. Halverwege het seizoen kun je het de normale renners niet aandoen om uit de belangrijke wedstrijden te zetten. De UCI probeert het onder Cookson, het gaat in ieder geval iets beter, want er is tenminste discussie over en er wordt openlijk onderzoek gedaan. Dat ze ze niet hebben gepakt, is jammer, maar ze stoppen in ieder geval niet alles in een doofpot.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.