Astana op volle oorlogssterkte voor de Amstel Gold Race
foto: Cor Vos
donderdag 18 april 2019 om 16:56

Astana op volle oorlogssterkte voor de Amstel Gold Race

Alexey Lutsenko, Jakob Fuglsang, de gebroeders Izagirre… Astana is klaar voor de Amstel Gold Race! De Kazachse formatie – die dit seizoen al 22 keer wist te winnen – rekent op meerdere toppers in de Limburgse klassieker.

Wat mogen we bijvoorbeeld verwachten van Lutsenko? De Kazachse kampioen is bezig aan een indrukwekkend seizoen. Zo won hij met verve de Tour of Oman, gevolgd door ereplaatsen in Omloop Het Nieuwsblad (vierde) en Strade Bianche (zevende). Bovendien won hij op fraaie wijze een etappe in Tirreno-Adriatico.

Lutsenko wist in de Ronde van het Bakenland – toch dé voorbereidingskoers op de klimklassiekers – niet te schitteren, maar de 26-jarige allrounder reed er vooral in dienst van de ploeg. Lutsenko sprak eerder al met liefde over de Amstel Gold Race. “Ik hou van die koers”, aldus de Kazach.

De factor Fuglsang
Lutsenko werd in 2012 nog wereldkampioen in Valkenburg, al was dat wel bij de beloften. Zijn werkgever Astana kan echter ook rekenen op de sterke Deen Fuglsang, dit seizoen al tweede in Strade Bianche. Vergeet niet dat de klimmer vorig jaar een hoofdrol speelde in de Gold Race. Fuglsang finishte uiteindelijk als achtste in Vilt.

De Kazachse WorldTour-ploeg heeft ook nog de gebroeders Izagirre geselecteerd. Ion won onlangs nog de Ronde van het Baskenland. Gorka had dan weer een belangrijk aandeel in de winst van zijn jongere broer. Verder zakken ook Luis León Sánchez, Omar Fraile en Laurens De Vreese af naar Zuid-Limburg.

Selectie flag-kz Astana voor flag-nl Amstel Gold Race (21 april)
flag-es Omar Fraile
flag-dk Jakob Fuglsang
flag-es Gorka Izagirre
flag-es Ion Izagirre
flag-kz Alexey Lutsenko
flag-es Luis León Sánchez
flag-be Laurens De Vreese

Overige selecties flag-nl Amstel Gold Race (21 april)
flag-es Movistar
flag-de BORA-hanshgrohe
flag-nl Jumbo-Visma
flag-pl CCC
flag-au Mitchelton-Scott

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.