Bardet: “Lindeman is een erg goede renner”
zaterdag 16 augustus 2014 om 10:37

Bardet: “Lindeman is een erg goede renner”

Bardet

foto: Sirotti

Romain Bardet haalde in de koninginnenrit van de Tour de l’Ain één voor één de koplopers bij, maar wist niet meer bij Bert-Jan Lindeman te komen. De nummer zes van de afgelopen Tour de France was onder de indruk van de Nederlander. “Er werd goed achtervolgd, maar we troffen een sterke Lindeman”, zegt hij tegenover Directvelo.

“De andere renners uit de kopgroep werden één voor één bijgehaald, maar Lindeman is een erg goede coureur. Op de Col de Menthières (de slotklim, red.) kon ik makkelijk tijd terugpakken, maar op het stuk daarna moest je de grote plaat gebruiken. Dan is het lastig om tijd te pakken op een renner als hij”, aldus Bardet. Hij kwam uiteindelijk 57 seconden na de winnaar binnen. De Fransman heeft in het klassement met nog één etappe te gaan een achterstand van 54 seconden op Lindeman.

“Op papier wordt het lastig om de leiderstrui nog te winnen, maar het is niet onmogelijk”, stelt Bardet. “Ik ken de rit niet goed. Ik zou meer vertrouwen hebben gehad als we een aankomst hadden op de Grand Colombier (zoals vaker in deze ronde, red.). Ik weet dat Lindeman een erg goede renner is, maar mijn voordeel is dat ik een sterke ploeg heb.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.