Beter laat dan nooit: Primoz Roglic krijgt na drie jaar Vélo d’Or uitgereikt
foto: Cor Vos (archief)
zondag 26 november 2023 om 13:56

Beter laat dan nooit: Primoz Roglic krijgt na drie jaar Vélo d’Or uitgereikt

Het heeft drie jaar geduurd, maar Primoz Roglic heeft vandaag de Vélo d’Or 2020 in ontvangst mogen nemen. Hij won drie jaar geleden de prestigieuze wielerprijs, maar had deze nog altijd niet in zijn bezit omdat vanwege corona er geen geschikt moment was om die uit te reiken.

De Sloveen, die volgend jaar zal uitkomen voor BORA-hansgrohe, werd drie jaar geleden uitgeroepen tot winnaar van de Vélo d’Or. De ronderenner won in het coronajaar 2020 de Vuelta a España, Luik-Bastenaken-Luik en eindigde na een hartverscheurende ontknoping als tweede in de Tour de France.

Roglic kreeg de prijs voor de start van de tweede editie van het Beking criterium in Monaco. In het wielercriterium, op initiatief van Matteo Trentin, verzamelen heel wat wielertoppers zich om aandacht te genereren voor de voordelen van de fietssport. Enkele blikvangers zijn Roglic, Trentin, Tadej Pogacar, Mark Cavendish en Peter Sagan.

De deelnemers rijden een criterium, dat voor een groot deel zal plaatsvinden op de wegen waar de Formule 1-Grand Prix van Monaco doorgaans verreden wordt. Verder is er een gecombineerde wedstrijd voor professionals én amateurs en zijn er ook meerdere fietsactiviteiten voor aanwezige kinderen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.