BinckBank Tour laat (ex-)renners mening geven over veiligheid parcoursen

zondag 18 augustus 2019 om 18:21
BinckBank Tour laat (ex-)renners mening geven over veiligheid parcoursen

foto: Cor Vos

De BinckBank Tour gaat een klankbord opstarten die zijn mening laat horen over de veiligheid van de parcoursen. In die groep verzamelen zich renners en ploegleiders. Greg Van Avermaet en Tom Steels hebben hun ja-woord al gegeven. De organisatie neemt deze maatregel na recente kritiek op het parcours.

“We gaan mensen uit het peloton benaderen met wie we de veiligheid van het parcours onder de loep nemen”, vertelt organisator Rob Discart tegen De Telegraaf. Met Van Avermaet en Steels is al een begin gemaakt. “We gaan hier nog een drietal renners of oud-renner aan toevoegen. We vragen om hun input op de schema’s van de ritten die wij voor ogen hebben. Zodoende kunnen we vooraf ingrijpen en kunnen we een parcours voorschotelen die de verwachtingen van de renners inlost.”

Inschattingsfout in Aalter
Discart erkent dat de BinckBank Tour in de derde rit naar Aalter een ‘inschattingsfout’ heeft gemaakt in het parcours. Na afloop reageerden veel renners via sociale media. “Dit gaan we in de toekomst zeker niet meer zo doen”, aldus Discart, die het jammer vindt dat CPA-voorzitter Gianni Bugno de BinckBank Tour niet WorldTour-waardig vindt.

In de Nederlands-Belgische ronde is Maxim Belkov de afgevaardigde van de CPA, en Discart zegt dat hij de Rus dagelijks gesproken heeft. “Hij zei mij dat die etappe woensdag niet goed was, maar al de rest was prima. Het is doodjammer dat één dag het imago van deze ronde veel schade heeft berokkend”, vertelt de koersdirecteur.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.