Bjerg stelt aanval op werelduurrecord uit: “Wil mezelf eerst testen”
foto: Joris Knapen
vrijdag 3 mei 2019 om 10:06

Bjerg stelt aanval op werelduurrecord uit: “Wil mezelf eerst testen”

Mikkel Bjerg zal in juni toch niet het werelduurrecord aanvallen. Eerder liet het Deense toptalent weten in juni een poging te wagen, maar inmiddels heeft Victor Campenaerts het uurrecord van Bradley Wiggins verpulverd. “Ik wil nu in juli een test doen, om te kijken hoeveel progressie ik heb gemaakt”, aldus Bjerg.

In oktober 2018 zette het toptalent van Hagens Berman Axeon al de derde afstand ooit neer, al kwam zijn 53,730 kilometer niet in de boeken aangezien er bij zijn poging geen UCI-officials aanwezig waren. Een knappe prestatie, maar het staat in schril contrast met de 55,089 kilometer die Campenaerts wist af te werken.

Test in juli 
“Mijn beste prestatie is kortom nog ver verwijderd van de afstand van Campenaerts”, beseft Bjerg. “Ik wil mezelf daarom in juli testen, met publiek, om te zien hoeveel progressie ik heb geboekt”, aldus de jonge Deen. “Na die poging maken we samen met fietsconstructeur Pinarello de balans op”, zo vertelt zijn ploegmanager.

Mocht Bjerg na zijn test daadwerkelijk het werelduurrecord van Campenaerts willen aanvallen, dan heeft hij volgens de UCI-reglementen – na melding bij de wielerbond – twee maanden de tijd om de aanval te doen.  “Het kan dus zijn dat ik dit jaar nog een aanval doe”, zo besluit Bjerg.

Bjerg deed zijn voorgaande twee pogingen in het Deense Odense, op zeeniveau. Campenaerts wist het uurrecord dan weer te verbreken op de Mexicaanse wielerbaan van Aguascalientes, een baan die gelegen is op hoogte.

flag-wc Werelduurrecord – mei 2019
1. flag-be Victor Campenaerts – 55,089 kilometer
2. flag-gb Bradley Wiggins – 54,526 kilometer
3. flag-dk Martin Toft Madsen – 53,63 kilometer
4. flag-us Tom Zirbel – 53,037 kilometer
5. flag-gb Alex Dowsett – 52,937 kilometer
6. flag-nl Dion Beukeboom – 52,757 kilometer
7. flag-dk Martin Toft Madsen – 52,574 kilometer
8. flag-au Rohan Dennis – 52,491 kilometer
9. flag-dk Mikkel Bjerg – 52,311 kilometer
10. flag-nl Thomas Dekker – 52,221 kilometer

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.