Boasson Hagen richt zich op Tour en Spelen
zondag 16 oktober 2011 om 09:27

Boasson Hagen richt zich op Tour en Spelen

Edvald Boasson Hagen

foto: Sirotti

Edvald Boasson Hagen brak in 2011 definitief door op het hoogste niveau. De 24-jarige Noor van Team Sky won onder meer twee etappes in de Tour de France, waardoor hij zijn naam vestigde bij het grote publiek. Volgend seizoen richt hij zich naast de Tour de France op de Olympische Spelen in Londen.

“De Tour de France is een belangrijk doel voor mij in 2012,” aldus Hagen tegen de Noorse krant Aftenposten. Hij denkt niet dat een Tourdeelname zijn kansen op olympisch goud zal hypothekeren. “Ik heb al vaker laten zien dat ik goed ben na een grote ronde.” Dit jaar won Hagen in augustus na de Tour de France de Eneco Tour en de Vattenfall Cyclassics in Hamburg.

De wegwedstrijd in Londen staat op zaterdag 28 juli op het programma terwijl de Tour eindigt op zondag 22 juli. Dat er slechts enkele dagen tussen de finish op de Champs Elysées en de start van de Spelen liggen, baart Boasson Hagen geen zorgen. “Ik doe gewoon alsof de Tour een paar dagen langer duurt.” Voor Olympisch goud heeft hij in landgenoot Hushovd een geduchte tegenstander. Hij voorziet geen problemen over het kopmanschap. “Degene met de beste resultaten en de beste vorm zal de voorkeur krijgen,” aldus Hagen.

Hagen komt na het WK in Kopenhagen niet meer in actie. Medio november hervat hij zijn training. In 2012 zal hij zijn eerste wedstrijdkilometers rijden tijdens de Tour Down Under in januari.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.