Bob Jungels richt zich op Tour de France en klassiekers
foto: Cor Vos (archief)
zondag 21 juni 2020 om 12:00

Bob Jungels richt zich op Tour de France en klassiekers

Bob Jungels is klaar voor de herstart van het seizoen. De Luxemburger van Deceuninck-Quick-Step begint zijn seizoen volgens diverse media met Strade Bianche, gevolgd door Milaan-San Remo en het Critérium du Dauphiné.

De 27-jarige Jungels zal vervolgens afzakken naar het Zuid-Franse Nice om deel te nemen aan de Tour de France. De allrounder – vorig jaar winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne – zal na de Tour wellicht deelnemen aan de wereldkampioenschappen in Aigle en Martigny. Jungels slaat de Giro d’Italia en Vuelta a España over.

De Luxemburger richt zich als oud-winnaar op Luik-Bastenaken-Luik, terwijl hij enkele dagen voor ‘La Doyenne’ zal meedoen aan de Waalse Pijl. Verder heeft Jungels de Amstel Gold Race, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix met rood omcirkeld in zijn wieleragenda. Deze koersen worden verreden in oktober.

Jungels reed voor de uitbraak van de coronapandemie al de Tour Colombia 2.1, de Vlaamse openingsklassiekers Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne en Parijs-Nice. In de Franse rittenkoers eindigde hij als vijftiende.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.