Bonifazio wint openingsrit Ronde van Kroatië na felbetwiste sprint
dinsdag 17 april 2018 om 17:20

Bonifazio wint openingsrit Ronde van Kroatië na felbetwiste sprint

Niccolo Bonifazio heeft de openingsetappe van de Ronde van Kroatië op zijn erelijst bijgeschreven. De Italiaanse sprinter van Bahrain Merida won na een verregende etappe in Koprivnica, door zijn landgenoot Andrea Guardini te vloeren na een felbetwiste sprint. De Roemeen Eduard Grosu wist zijn wiel als derde over de meet te drukken. 

Kopgroep met vier onbekende avonturiers trotseert de regen 
Waar de renners in de Tour of the Alps de rit konden afwerken onder een heerlijk lentezonnetje, kregen de coureurs in de Ronde van Kroatië af te rekenen met regen, regen en nog eens regen. Dit ontmoedigde het onbekende viertal Matic Grošelj, Umberto Poli, Dima Emil en Jon Božič niet om op avontuur te trekken. De vier vluchters reden in de maar liefst 227 kilometer lange etappe een maximale voorsprong bijeen van vijf minuten.

De Italiaanse snelheidsduivels Giacomo Nizzolo en Riccardo Minali maakten al gauw hun ambitie kenbaar door hun ploegen Trek-Segafredo en Astana op kop te zetten. Hierdoor daalde de voorsprong al snel; met nog vijftig kilometer te gaan reed het peloton nog 2.30 minuut in het krijt. Het hondenweer maakte vooraan ondertussen slachtoffers; zowel Poli als Emil moesten hun medevluchters laten rijden.

Chaotische sprintvoorbereiding deert Bonifazio niet 
Met het ingaan van de finale besloot Božič om zijn laatste overgebleven vluchtgezel Grošelj achter te laten. Beide avonturiers bleken echter kanonnenvoer voor de aanstormende meute. Wat volgde was een chaotische sprintvoorbereiding, waarin geen enkele ploeg de bovenhand kon nemen. Op twee kilometer van de streep kreeg Bahrain Merida – in dienst van de Italiaan Niccolo Bonifazio – er wel enige lijn in.

Hierdoor kon de Italiaanse snelheidsduivel zijn spurt als eerste inzetten. Even leek zijn landgenoot Guardini hem nog te overvleugelen, maar Bonifazio wist hem nog knap op te vangen.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
17 april 2018 17:27
Ruffoni 2e als ik EuroSport moet geloven (thinking).
17 april 2018 17:29
Handige plaatsing van de aankomstlijn zo vlak voor een bocht zeg, Bonifazio heeft geluk dat hij niet harder de boarding in gaat, zou een smetje op de overwinning zijn geweest om vijf tellen later zo een blessure op te lopen :p.

Nizzolo niet best nog en Wippert in geen velden of wegen te bekennen.
17 april 2018 17:30
Ruffoni is geschorst.
17 april 2018 17:33
Boni had wat mij betreft teruggezet mogen worden.
17 april 2018 17:36
@Gabriel
Dat snap IK zelf ook wel ;)
17 april 2018 17:44
Grosu wordt inmiddels als 3e weergegeven en niet Minali, zoals in de tekst staat.
17 april 2018 17:57
Ah hier hebben we ze weer. Het groepje sprinters van de tweede lijn voor de Giro. :)
17 april 2018 19:16
Roompot weer voor niks kilometers op kop gewerkt. Wippert gaat zo Markus achterna.
17 april 2018 19:24
@WCEendT
Jaa snap ikk dacht alleen ik speel beetje mee haha.
Was misschien leuker als ik iets had gezegd in de zin van: 'Ja het was echt Ruffoni' of iets dergelijks.
17 april 2018 21:12
Was geen rechtlijnige sprint van Bonifazio, maar hij komt er mee weg daar in Kroatie. Hij verliest bijna nog de controle over zijn fiets, gelukkig zonder nare gevolgen.
17 april 2018 22:36
Week meters van zn lijn af. Als je sagan schorst voor 10cm mag bon nu 5 jaar niet mee doen?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.