Boonen: “de meeste mensen onderschatten mij als klimmer”
zaterdag 27 september 2008 om 18:04

Boonen: “de meeste mensen onderschatten mij als klimmer”

Tom Boonen heeft gereageerd op de kritiek die hij van onder andere de Italiaan Paolo Bettini kreeg. Er werd gezegd dat de Belg niet voor de overwinning op het wereldkampioenschap kon strijden, omdat zijn klimcapaciteiten niet goed genoeg waren. De Belg zelf zegt dat de meeste mensen hem als klimmer onderschatten.

“Het parcours is zwaar, maar zeker te doen. Ik weet dat Paolo Bettini daar zijn bedenkingen bij heeft. Volgens hem zou het kantje-boord worden voor mij. Madrid was zogezegd ook tricky. Dat is nu eenmaal Bettini. Die ziet overal een klimkoers, zodat hij de logische Italiaanse kopman wordt. Ik ben echter overtuigd dat de meeste mensen mij onderschatten als klimmer. Ze zien me als een sprinter. Ik rij nu eenmaal weinig koersen op dit soort parcours.”

“Bettini wordt de bepalende factor van het WK. Ik ken hem natuurlijk. Paolo heeft voor een wedstrijd nog wel drie-vier troeven over. Ik slechts eentje, maar die ene troef kan ik wel bewaren tot het einde terwijl Bettini het zich niet kan veroorloven om met een groep van 25 naar de streep te trekken. Ik weet wat me te doen staat. Ondergaan, afwachten, profiteren. Kortom: altijd het kopje erbij houden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.