Nacer Bouhanni reageert op uitspraken Stef Clement
foto: Cor Vos
vrijdag 26 juli 2019 om 11:58

Nacer Bouhanni reageert op uitspraken Stef Clement

Stef Clement heeft voor de tweede keer in korte tijd ophef veroorzaakt. De oud-renner deed in zijn rol als co-commentator bij de NOS uitspraken over Nacer Bouhanni en diens geloofsovertuiging. “Lieve Stef Clement, laster is een misdaad. De waarheid zal binnenkort aan het licht komen”, reageert de Franse sprinter.

Clement had het tijdens de achttiende etappe van de Tour de France over Bouhanni, die moslim is. “Ik heb begrepen dat deze jongen vanwege geloofsovertuiging het gebruik van varkensvlees voor de hele ploeg heeft verboden”, aldus de Nederlander.

“Als deze jongen naar de koers kwam, mochten alle vrouwelijke werknemers van het team niet bij de koers aanwezig zijn.” Deze uitspraken zijn bij Bouhanni duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten. Clement zelf heeft inmiddels ook gereageerd op Twitter.

Clement: “Oordeel niet zonder het te checken”
“Ik wil het verduidelijken, aangezien mensen opnieuw mijn woorden hebben misbruikt. Ik heb gisteren duidelijk aangegeven dat het iets was dat ik ‘een keer gehoord had’, een gerucht dus. Oordeel niet zonder het te checken. Ik wil me excuseren voor het veroorzaakte ongemak.”

Het is niet de eerste keer dat enkele uitspraken van Clement onder een vergrootglas liggen. Eerder plaatste de oud-renner kritische kanttekeningen bij de prestaties van zijn ex-ploegmaat Primož Roglič. Zijn voormalige ploeg Jumbo-Visma kwam niet veel later met een reactie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.