Cardoso reageert: “Ik ben er kapot van en heb nog nooit illegale middelen gebruikt”
foto: Sirotti
dinsdag 27 juni 2017 om 21:55

Cardoso reageert: “Ik ben er kapot van en heb nog nooit illegale middelen gebruikt”

André Cardoso heeft op Facebook gereageerd op zijn positieve EPO-plas. De Portugees van Trek-Segafredo zegt kapot te zijn van het nieuws, maar geeft ook aan nog nooit verboden middelen gebruikt te hebben. “Ik ben mij er volledig van bewust dat vermoed wordt dat ik schuldig ben”, schrijft Cardoso.

Op 18 juni is bij een dopingcontrole buiten competitie EPO gevonden in de plas van Cardoso. “Ik heb bij de UCI de gevraagd of mijn B-staal zo snel mogelijk getest kan worden”, aldus de 32-jarige klimmer. “Ik keek ernaar uit om de komende Tour mijn best te doen voor mijn team en mijzelf. Ik geloof in een schone sport en heb altijd als een schone atleet geleefd, maar ik realiseer mij dat dit nieuws niet alleen voor een donkere wolk boven mijzelf, maar ook boven onze sport, mijn ploeg, ploeggenoten en staf zorgt.”

‘Hoop dat men mij gelooft als ik zeg dat ik onschuldig ben’
“Ik ben mij er volledig van bewust dat vermoed wordt dat ik schuldig ben”, geeft Cardoso aan. “Maar het is voor mij belangrijk om te zeggen dat ik kapot ben van dit nieuws en ik wil duidelijk maken dat ik nooit illegale middelen heb gebruikt. Ik heb zelf – door mijn carrière – de afschuwelijke effecten gezien die prestatiebevorderende middelen hebben gehad op onze sport, en zou daar nooit deel van uit willen maken. Ik heb altijd geprobeerd om een constructieve invloed te hebben in het peloton op jonge, ambitieuze wielrenners. Het is dan ook mijn grote hoop dat de B-staal negatief terugkomt en mij vrijspreekt van enige overtreding.”

“Tot dat moment hoop ik dat degenen die mij kennen, mij geloven als ik zeg dat ik onschuldig ben, en dat mijn collega’s en wielerfans over de hele wereld mij niet te snel veroordelen tijdens deze moeilijke tijd”, sluit Cardoso af.

RIDE Magazine
59 Reacties
Sorteer op:
28 juni 2017 10:06
Gesjoemeld kan er voor de urine afname, en na de urine afname zijn. Na de urine afname kan er een verschil ontstaan tussen de A en B staal, als het sjoemelen na de splitsing heeft plaatsgevonden; los van het eerder genoemde fout-positief en fout-negatief verhaal van testen. Als Cardoso echt genaaid is, dan heeft ie EPO in zijn lichaam gekregen via een vervuild supplement ofzo. Dan zal de A en B staal allebei wel positief zijn.
Het is dan aan Cardoso aannemelijk te maken dat hij iets vervuilds heeft binnen gekregen.
Ik kan me niet herinneren dat dat met EPO al eerder gebeurd is; de verhalen die ik er wel van ken betreffen natuurlijk de clenbuterol, groeihormonen etc. Op zich is dat helemaal niet zo gek; als je kijkt wat er in de bio industrie allemaal in het slachtvee gespoten wordt, dan kan je met je dagelijks stukje vlees best wel wat binnenkrijgen dat op de dopinglijst staat.

Maar het meest logische is natuurlijk dat het gewoon een Ctrl C, Ctrl V verklaring is.
Of wat onze vriend Oleg zegt:
"Cardoso mixed up blood with Contador? :-) #Trek shame on you. Change Guerchilena, he is shallow idiot :-), just taking care of his salary".
28 juni 2017 10:11
Aardig weer van Tinkoff
28 juni 2017 10:20
B-staal zegt me niet zoveel over de waarheid. Het is uiteindelijk het zelfde product als van de A-staal. De vraag is gewoon. Hoe is het in zijn lichaam gekomen. En die geloofwaardigheid zal hem altijd blijven achtervolgen. Mits het tegendeel wordt bewezen.
28 juni 2017 10:26
Wat ik mij nog afvraag is: Hoe gaat zo'n controle? Wie controleert de controleurs met het controleren?
Hoe gaat het in zijn werk? Worden controles afzonderlijk van elkaar gelinkt? Is de uitkomst bepalend van één controle of meerdere controles zonder eerder al een uitkomst te weten?
Ik vraag me dit af omdat hier eerder in het forum wordt gesproken over "gesjoemel". Uit welk oogpunt moet je dat bekijken?
28 juni 2017 10:37
Het feit dat mensen dit statement geloven geeft toch eigenlijk wel aan wat nou eigenlijk het probleem is binnen de wielrennerij. Iedereen schreeuwt dat doping de sport bederft en dat gebruikers levenslang geschorst moeten worden. Maar als dan vervolgens iemand daadwerkelijk betrapt wordt, zoeken we met zijn allen naar de eerste de beste reden om hem vrij te spreken. Liegen is nergens zo makkelijk als op social media.
28 juni 2017 11:58
Ik wil hier geen namen gaan noemen, die eerst heel verontwaardigd waren dat
ze van doping beschuldigd waren, en dan na vele jaren daarna moeten ze
toe geven dat ze gebruikt hebben, dit zal dan ook niet anders zijn.
28 juni 2017 11:58
'I've always conducted myself as a clean athlete'. Klinkt toch net niet anders dan 'ik ben altijd clean geweest.'
28 juni 2017 12:00
Haha ik hoop voor HEEL veel mensen hier dat ze nooit een mail krijgen van een Nigeriaanse prins :)
1 juli 2017 12:14
Poop-doping met Prevotella:De nieuwste tak aan het verbeteren van prestaties op de fiets? :http://www.bicycling.com/training/is-poop-doping-the-next-big-thing

Om te reageren moet je ingelogd zijn.