Urán breekt sleutelbeen, Cavendish en Meintjes stappen af in Parijs-Nice
foto: Cor Vos
maandag 11 maart 2019 om 16:40

Urán breekt sleutelbeen, Cavendish en Meintjes stappen af in Parijs-Nice

Mark Cavendish en Louis Meintjes maken geen deel meer uit van het peloton in Parijs-Nice. Beide kopmannen van Dimension Data gaven er in de tweede etappe de brui aan. Ook Rigoberto Urán heeft de koers verlaten met een sleutelbeenbreuk.

Meintjes kwam na 73 kilometer in de rit naar Bellegarde ten val, waarna hij niet meer terug kon keren. Hij besloot daarop uit de Franse rittenkoers te stappen. Over de situatie van Cavendish meldt de Zuid-Afrikaanse ploeg nog niets. In de openingsrit werd de Britse sprinter 154ste op bijna negen minuten achterstand.

Louis Meintjes – foto: Cor Vos

Meer opgaves
Rigoberto Urán kwam op zijn beurt ten val in de finale van de koers. De Colombiaanse kopman van EF Education First zat in een goede waaier, maar door een manoeuvre voor in de groep botste hij op een achterwiel en viel hij hard. Achter zijn naam staat een DNF in de daguitslag. Hij blijkt zijn sleutelbeen gebroken te hebben.

Eerder werden de opgaves van Warren Barguil (Arkéa-Samsic) en Gorka Izagirre (Astana) al gemeld. Ook Barguils ploegmaat Maxime Bouet is afgestapt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.