Curvers zegeviert in Halle-Ingooigem

woensdag 22 juni 2011 om 17:19

Roy Curvers heeft Halle-Ingooigem op zijn naam geschreven. De Nederlander van Skil-Shimano kwam na 201 kilometer als eerste over de aankomstlijn van de Belgische 1.1 koers. Pieter Jacobs (Topsport Vlaanderen) en Gianni Meersman (FDJ) werden respectievelijk tweede en derde.

De vlucht van de dag kwam op naam van de Nederlander Johnny Hoogerland, de Belgen Jürgen Roelandts, Nikolas Maes, Dimitri Claeys, Pieter Vanspeybrouck en Jens Keukeleire en de Fransman William Bonnet, met daarachter een groep waar onder meer de latere nummer drie Gianni Meersman deel van uit maakte.

Onder impuls van met name Katusha kwam alles op vijftien kilometer van de streep weer samen, waarna een rommelige slotfase volgde. Op ruim tien kilometer van de meet maakte een vijftal bestaande uit Gianni Meersman, Guillaume Van Keirsbulck, Steven Caethoven, Frederik Veuchelen en Roy Curvers zich los van het peloton.

Laatstgenoemde plaatste in de slotkilometer een aanval, en werd niet meer achterhaald. Ook niet door het trio Greg van Avermaet, Pieter Jacobs en Laurens de Vreese, die nog in de tegenaanval op het leidende vijftal waren gegaan.

Halle-Ingooigem 2011 (1.1)
1. Roy Curvers (Nederland/Skil-Shimano)
2. Pieter Jacobs (België/Topsport Vlaanderen-Mercator)
3. Gianni Meersman (België/FDJ)
4. Greg van Avermaet (België/Belgische Selectie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.